TÉMA

Obžalovaný

Za pokus o vraždu při loupeži historických aut ve Vyškově uložil soud muži 18 let vězení

Krajský soud v Brně ve čtvrtek za pokus o vraždu při loupeži historických vozů ve Vyškově uložil Martinu Proseckému 18 let vězení, dva poškozené napadl mačetou. Potrestal ještě dva muže, za pokus o loupež a další trestné činy uložil soud komplicovi Proseckého trest 9,5 roku vězení, dalšímu spoluobžalovanému kromě jiného za omezování osobní svobody podmíněný trest. Hlavní obžalovaný se částečně doznal, popřel však, že by chtěl někoho zabít. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možné odvolání.
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 13:23|

Liberecký soud začal projednávat případ chlapce, který utonul na koupališti v Českém Dubu

Okresní soud v Liberci začal projednávat případ chlapce, který v červenci 2020 utonul na koupališti v Českém Dubu na Liberecku. Zástupci vedoucího tábora Tomáši Mádrovi hrozí za usmrcení z nedbalosti až šestiletý trest vězení, podle státního zástupce neplnil své povinnosti. Mádr u soudu písemně vyjádřil lítost nad tím, co se stalo, a pozůstalým se omluvil. Svou vinu ale nevidí v rozsahu, v jakém ji prezentoval státní zástupce, uvedl ve svém vyjádření.
22. 2. 2023|

V Liberci začal soud s mužem, který dle obžaloby znásilnil sedm dětí. Částečně se přiznal

V Liberci začal v úterý soud s dvaatřicetiletým mužem, který je obžalován ze znásilnění sedmi dětí. Vinu částečně přiznal, sdělil, že svého jednání lituje. Hrozí mu pět až dvanáct let vězení. Z jeho výpovědi před soudem vyplynulo, že děti zneužíval od léta 2021 do jara 2022, kdy ho zadržela policie. Odmítl, že by pohlavně zneužil chlapce. Výslech obžalovaného stále probíhá.
7. 2. 2023|