TÉMA

Most Šmejkalka

Prázdniny v kolonách jsou na některých dálnicích už pravidlem. I ve volných měsících zdržují opravy na D1, D5 i D11

Jet o prázdninách na dovolenou po dálnici může být pohodlné a rychlé, anebo naopak velmi zdlouhavé – to když se na dálnici pracuje a místo plynulé jízdy stotřicítkou se popojíždí krokem. Údaje telematických systémů ukazují, že letos není problematických míst, kde se tvoří kolony, mimo velká města mnoho. Jsou však chronické. Podle Ředitelství silnic a dálnic by se to ale mělo brzy zlepšit i na nich.
23. 7. 2023|

ŘSD kontroluje modernizované části D1, končí lhůta pro reklamace. U Ostrovačic budou nutné opravy

Blíží se konec záruční lhůty některých modernizovaných úseků dálnice D1 a Ředitelství silnic a dálnic se zaměřilo na jejich stav. Mezi 178. a 182. kilometrem musí řidiči počítat s omezeními, protože silničáři několik závad našli. Šéf ŘSD i ministr dopravy však ujistili, že neohrožují bezpečnost a vesměs považují stav rekonstruované dálnice za dobrý.
14. 6. 2023|

Šmejkalka má provizorní podpěru. Vydržet má do roku 2024, kdy začne oprava mostu

Stavbaři dokončili práce na provizorním podepření mostu Šmejkalka na dálnici D1 mezi Hvězdonicemi a Mirošovicemi. Stalo se tak ještě před celkovou opravou mostu, která má začít v roce 2024. Nosná konstrukce při nynějším provozu nevyhovovala požadavkům na možné zatížení, proto museli dělníci čtyři z devíti polí dočasně podepřít. Práce začaly koncem července a vyšly na 29 milionů korun, řekl hlavní stavbyvedoucí Zdeněk Vlčan.
21. 12. 2022|