TÉMA

Miliardáři

Boháči ve velkém skupují divočinu, původní tvář vracejí třeba skotským vřesovištím

Bill Gates, Jeff Bezos nebo Elon Musk. Jména, který zná téměř každý. Vydělali miliardy a teď je investují do záchrany přírody. Trend, který má dlouhou tradici, se stává stále populárnější i na lokální úrovni. Jedním příkladem z mnoha jsou i manželé Bentlyovi. Skotským vřesovištím se rozhodli vrátit původní charakter.
25. 1. 2022|

Nejbohatší zdvojnásobili své jmění. Většina lidí přitom v pandemii zchudla, varuje Oxfam

Majetek deseti nejbohatších miliardářů se během pandemie zdvojnásobil. V chudobě naopak nyní žije víc lidí než na jaře roku 2020. Upozorňuje na to charitativní organizace Oxfam. Podle organizace současná nerovnost ve světě zabíjí. S nízkými příjmy totiž denně souvisí smrt zhruba jednadvaceti tisíc lidí.
18. 1. 2022|

Záznamy finančního úřadu ukazují, jak bohatí v USA neplatí daně, píše ProPublica

Zakladatel americké internetové společnosti Amazon Jeff Bezos, šéf automobilky Tesla Elon Musk i někteří další z nejbohatších lidí ve Spojených státech mají za posledních dvacet let na kontě alespoň jeden rok, za který neodvedli ani cent na federálních daních z příjmu. Uvedla to investigativní skupina ProPublica, která se dostala k rozsáhlému souboru dat amerického finančního úřadu IRS o přiznáních tisíců nejbohatších Američanů. Záznamy podle ní ukazují, že tito lidé mohou zcela legálně každoročně odvádět částky představující pouze nepatrný zlomek svých zisků.
8. 6. 2021|

Na špičce nejbohatších Američanů se stále drží šéf Amazonu Bezos. Mezi nováčky je ředitel Zoomu, masově využívaného při pandemii

Nejbohatším Američanem podle žebříčku časopisu Forbes zůstal třetím rokem za sebou šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Výrazně si ale pohoršil americký prezident Donald Trump, a to kvůli koronavirové pandemii, která těžce zasáhla jeho kancelářské budovy, hotely a resorty, uvedl Forbes.
8. 9. 2020|

První verdikt ve sporu českých miliardářů. Americký soud dal za pravdu Vítkovi

Soud v New Yorku zamítl žalobu amerického hedgeového fondu Kingstown a firem někdejších manažerů Mostecké uhelné společnosti (MUS) Marka Čmejly a Jiřího Diviše proti společnosti CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka. CPI o tom v neděli informovalo v tiskové zprávě.
6. 9. 2020|

Nejbohatší na světě je potřetí za sebou Bezos. České prvenství zůstává Kellnerovi, uvedl časopis Forbes

Nejbohatším člověkem světa je už třetím rokem za sebou šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Hodnota jeho majetku činí zhruba 113 miliard dolarů (2,8 bilionu korun). Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes. Nejbohatším Čechem je Petr Kellner s majetkem za 14,9 miliardy dolarů (373 miliard korun).
7. 4. 2020|