TÉMA

Komárov

Další část silnice navazující na budoucí obchvat Opavy má územní rozhodnutí. Celá stavba má být hotová za pět let

Nová část silnice I/11 mezi Opavou a Ostravou získala územní rozhodnutí. Mohou začít jednání o výkupech pozemků s jejich vlastníky. Trasa by měla být dokončená do pěti let. Nový úsek odvede provoz z městské části Komárov, zrychlí provoz mezi Ostravou a Opavou a obcím uleví od silného provozu.
7. 5. 2024|

Stali jsme se průkopníky. Rádio ale bylo spíše pro právníky a lékaře, říká mediální expert

Technická kuriozita, v níž jsme byli průkopnickou zemí, popisuje počátky radiofonie – tedy rozhlasu – Petr Bednařík z katedry mediálních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Od pokusů, které znamenaly zásadní krok při zavádění rozhlasu v Československu, uplynulo sto let. Vysílání se potýkalo se špatnou technickou stránkou i legislativními problémy. Koncesionáři zase s vysokými poplatky a drahými přijímači.
11. 2. 2022|

Komárov prodává Stalina. Aukce třímetrového diktátora z pískovce začne na 20 tisících

Josif Vissarionovič Stalin je na prodej za vyvolávací cenu 20 tisíc korun. Sochu sovětského diktátora nabízejí v Komárově na Berounsku. Pískovcové dílo s uraženou levou botou a klopou kabátu je zatím uloženo v depozitním skladu. O Stalina už projevili zájem potenciální kupci, dostane ho ten, kdo zaplatí nejvíc.
16. 4. 2020|