TÉMA

Kendrick Lamar

Grammy ovládla Beyoncé, pokořila rekord v historii udílení cen

Beyoncé se stala rekordmankou v historii cen Grammy, na letošním slavnostním udílení obdržela svůj dvaatřicátý zlatý gramofonek. Ikona R&B tak překonala bilanci britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který za celou svou kariéru získal 31 sošek.
6. 2. 2023Aktualizováno6. 2. 2023, 14:42|

Beyoncé, Adele nebo Kendrick Lamar vévodí nominacím na Grammy. Překvapila znovuobnovená ABBA

Americká Národní akademie hudebního umění a věd vyhlásila nominace pro 65. ročník cen Grammy, které bude udílet na počátku února příštího roku v Los Angeles. Nejvíce nominací patří zpěvačce Beyoncé. Ta je také nejčastěji nominovanou umělkyní na Grammy v její více než šedesátileté historii.
16. 11. 2022|

Wakanda Forever. Nový Black Panther vyráží do akce i bez zesnulého herce v hlavní roli

V kalifornském San Diegu na Comic-Conu představilo studio Marvel první ukázku z pokračování úspěšného komiksového filmu Black Panther s názvem Wakanda nechť žije (Wakanda Forever). Tentokrát ale bez hlavní hvězdy Chadwicka Bosemana, který před dvěma lety zemřel. Předchozí díl se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.
26. 7. 2022|

Skončilo Glastonbury. Paul McCartney a Billie Eilish spojili generace, Zelenskyj mluvil o svobodě

O víkendu vyvrcholil festival Glastonbury, jedna z nejslavnějších světových akcí populární a rockové hudby. I na opožděné oslavě padesátin dával prostor nejen hudbě, ale i politickým názorům. Hlavními hudebními hvězdami byli třeba Paul McCartney nebo Billie Eilish, na dálku se se vzkazem připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
27. 6. 2022|

Festival Glastonbury slaví odložené padesátiny. Popřeje mu Billie Eilish i McCartney a možná přijde i bahno

Po dvojnásobném odkladu zaviněném pandemií covidu-19 se v plné parádě vrací festival Glastonbury. Jedna z největších hudebních přehlídek na světě slaví půlstoletí existence. Ke gratulantům se přidá americká zpěvačka Billie Eillish či exbrouk Paul McCartney. K hvězdám patří i rapper Kendrick Lamar.
22. 6. 2022|

Album vyjde v květnu, nejsem v důchodu, přesvědčil fanoušky Kendrick Lamar

Kromě pár hostujících vystoupení na koncertech jiných hudebníků se Kendrick Lamar v posledních letech držel víceméně v tichosti. Nyní americký rapper oznámil, že po pětileté pauze přichází s novým albem. Nahrávka s názvem Mr. Morale & The Big Steppers vyjde v polovině května.
22. 4. 2022|