TÉMA

Kaplice-nádraží

Začala stavba posledního úseku jihočeské D3 u Nažidel

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu posledního úseku dálnice D3 na jihu Čech z Kaplice-nádraží do Nažidel. Je dlouhý dvanáct kilometrů, bude stát 4,3 miliardy korun bez DPH a postaví ho sdružení firem MI Roads. Součástí stavby bude čtrnáct mostů, z toho dvě mostní estakády v celkové délce jeden a půl kilometru. Dálnice se otevře po částech, po prvním úseku se řidiči projedou koncem roku 2026, celý bude hotový v září 2027. Tím bude průjezdná celá jihočeská část D3 od Mezna k rakouským hranicím.
28. 6. 2024Aktualizováno28. 6. 2024, 20:05|

Stavba dálniční křižovatky ztíží na jihu Čech cestu do Rakouska na skoro půl roku

Kvůli pokračující stavbě jihočeské dálnice D3 je nově zavřená silnice do Kaplice-nádraží na hlavním tahu mezi Českým Krumlovem a Rakouskem. Staví se tam mimoúrovňová křižovatka. Omezení bude provoz v regionu komplikovat skoro půl roku.
23. 6. 2023|

Stavbu další části dálnice D3 komplikuje bahnité podloží. Práce se zřejmě prodlouží zhruba o rok

Začalo stavební řízení na dvanáctikilometrový úsek dálnice D3 mezi osadou Kaplice-Nádraží a Nažidly. Pro stavbaře by mělo jít zřejmě o nejnáročnější část dálnice na jih od Českých Budějovic. Pokud se u Nažidel začne stavět příští rok podle plánu, stane se tak po dvaceti letech od tragické nehody autobusu, při které tam zahynulo dvacet cestujících. Předpokládané náklady na stavbu nového úseku jsou zhruba 6,5 miliardy korun bez DPH.
7. 11. 2022|