TÉMA

Janáčkovo divadlo

V Brně ukončilo provoz očkovací centrum Bohéma. Pro vakcínu proti covidu si tam přišlo přes 80 tisíc lidí

Očkovací centrum Bohéma v Janáčkově divadle v Brně kvůli nízkému zájmu ukončilo provoz. Od července roku 2021 tam očkování proti covidu dostalo přes osmdesát tisíc lidí. Podání vakcíny zajišťovala Společnost Podané ruce. Očkování se přesouvá do Vídeňské ulice.
1. 3. 2023|

Nenechte se odradit, přijďte ke druhému kolu voleb, vyzval Pavel v Brně své příznivce

Prezidentský kandidát Petr Pavel v pátek ráno znovu vyrazil mezi lidi v Ostravě. Setkal se s nimi ve čtvrti Zábřeh a pak v hutním podniku Vítkovice Steel. Poté návštěvu moravskoslezské metropole ukončil a přesunul se do Brna. Tam ho u Janáčkova divadla přivítal početný dav. Pavel přítomné vyzval, aby se nenechali odradit a zastrašit a přišli k druhému kolu prezidentských voleb. Reagoval tak na billboardy protikandidáta Andreje Babiše instalované v posledních dnech.
20. 1. 2023Aktualizováno20. 1. 2023, 17:38|

Brno otevírá další očkovací místo bez registrace. Tentokrát v centru

Vakcínu bez registrace dostanou lidé v Brně v Janáčkově divadle od čtvrtečních 14 hodin. Společnost Podané ruce tam otevřela očkovací centrum Bohéma, které bude fungovat sedm dní v týdnu. Lidé si vyberou ze dvou druhů vakcín, dvoudávkové od společností Pfizer/BioNTech nebo jednodávkové Janssen společnosti Johnson&Johnson. Předpokládaná kapacita centra je 1500 lidí denně, řekl novinářům ředitel Podaných rukou Jindřich Vobořil.
22. 7. 2021|

Divadelní svět Brno startuje už ve čtvrtek. Divákům nabídne antigenní test v Bohémě

Návštěvníci festivalu Divadelní svět Brno budou moci podstoupit potřebný antigenní test přímo v prostorách Janáčkova divadla. Společnost Podané ruce  zprovozní testovací pracoviště v bývalé restauraci Bohéma, kde v budoucnu plánuje také očkovat. Divadelní svět díky výjimce z protiepidemických opatření startuje už ve čtvrtek, zatímco ostatní česká divadla mohou hrát až od pondělka.
19. 5. 2021|

Čtyři roky chátrala, teď roste v bývalé brněnské restauraci Bohéma očkovací centrum

V bývalé restauraci Bohéma v Janáčkově divadle v Brně vzniká další očkovací centrum. Provozovatelem bude společnost Podané ruce. Vakcínu proti covidu-19 by tam denně mohlo dostat až 1500 lidí. Budoucí využití prostor město zvažuje.
10. 2. 2021|

Stovky jihomoravských budov nejsou památkou, a víc než třicet let ani nebyly

Česko přišlo o více než dva tisíce kulturních památek. Většina těchto objektů se nachází v Jihomoravském kraji. Jejich nedostatečná památková ochrana vyplývá z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, kam doputoval spor města Brna s ministerstvem kultury kvůli poliklinice Zahradníkova.
14. 1. 2021|

Začal festival Janáček Brno. Operu českého skladatele Osud uvedl oceňovaný režisér Carsen

Ve sváteční pondělí odstartoval festival Janáček Brno 2020. Slavnostně ho v Janáčkově divadle zahájila opera s názvem Osud. K Janáčkovu opernímu dílu se navíc vrátil jeden z nejlepších režisérů v oboru Kanaďan Robert Carsen. Pět již inscenovaných oper českého mistra rozšířil o šestou inscenaci vytvořenou speciálně pro Národní divadlo Brno.
28. 9. 2020Aktualizováno28. 9. 2020, 19:14|

Místo Romea Radiohead. Brněnský balet se ponoří do Juliina vesmíru

Slavný příběh milenců z Verony a rockovou hudbu skupiny Radiohead spojuje baletní představení Radio and Juliet, které uvede Národní divadlo Brno. V sobotu večer čeká tanečníky odložená premiéra jako dozvuk sezony poznamenané pandemií koronaviru.
8. 8. 2020|

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Novoroční koncert v Brně zahájil Beethovenovy oslavy

Brněnská filharmonie se po bezmála třech letech vrátila s novoročním koncertem do opraveného Janáčkova divadla. K významnému moravskému orchestru se jako sólisté připojili například sopranistka Kateřina Kněžíková či tenorista Richard Samek. Koncert zahájil nejen nový rok, ale také letošní oslavy narození Ludwiga van Beethovena.
3. 1. 2020|

Brněnská konzervatoř už sto let pečuje o umělecké talenty

Brněnská konzervatoř slaví sto let existence. V roce 1919 ji založil skladatel Leoš Janáček. Studenti se v pátek večer sejdou spolu s absolventy školy na slavnostním koncertě v Janáčkově divadle, vystoupí i pianista a brněnský rodák Igor Ardašev.
8. 11. 2019|

Konec koupání v kašně. Brno zpřísnilo pravidla na prostranství u Janáčkova divadla

Brno zakázalo koupání v kašně a také pohyb na skateboardech a kolečkových bruslích na prostranství u Janáčkova divadla. Vodní prvek v horkých dnech využívaly především děti. Město muselo řešit časté poruchy fontány a rozbité obklady.
8. 7. 2019|

„To je dneska nevídané.“ V Brně mají s Donem Carlosem trpělivost

Národní divadlo Brno nastudovalo nejdelší operu Giuseppa Verdiho. Dona Carlose, který je také jedním z nejvyzrálejších a nejnáročnějších děl tohoto italského skladatele, uvádí brněnská scéna poprvé v pětiaktové verzi.
7. 2. 2019|