TÉMA

Intenzivní péče

Hradecká nemocnice se snaží zbavit firmy provozující následnou péči. Přou se o dluh

Královéhradecká fakultní nemocnice se pokouší vypovědět smlouvu společnosti Estrella Health, která v jejím areálu provozuje patnáct lůžek následné intenzivní péče. Nemocnice tvrdí, že jí firma dluží necelých jedenáct milionů korun. Zatím ale její LDN funguje dál, Estrelly se zastal Nejvyšší soud.
10. 4. 2024|

Nemocnice v Ostrově otevřela zrekonstruované oddělení intenzivní péče. Přibyla lůžka, zvětšily se pokoje

Nemocnice v Ostrově na Karlovarsku otevřela nově zrekonstruované oddělení následné intenzivní péče za 106 milionů korun. Díky rekonstrukci se zvýšil počet intenzivních lůžek, zmodernizovalo se vybavení a podle nemocnice se zlepšil komfort pro pacienty i personál. Nové oddělení se tak zařadí mezi nejmodernější a největší pracoviště svého druhu v Česku, uvádí Barbora Vaculíková, generální ředitelka skupiny Penta Hospitals, do níž Nemocnice Ostrov patří.
4. 1. 2024|

Ostrovská nemocnice zrekonstruovala oddělení pro pacienty v kritickém, ale stabilizovaném stavu

Nemocnice v západočeském Ostrově otevřela po rekonstrukci oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (DIOP) s dvaceti lůžky a novou technologií. Určeno je pro pacienty, kteří jsou po mozkové příhodě, těžkém srdečním selhání nebo vážném úrazu v kritickém, ale stabilizovaném stavu a budou moci již začít rehabilitovat.
4. 1. 2023|

Při dušnosti je třeba zavolat pomoc co nejdříve, nabádají lékaři. Lze snáze předejít těžkému průběhu covidu

Někteří z pacientů, kteří skončili kvůli covidu-19 na jednotkách intenzivní péče, se podle lékařů mohli těžkému průběhu nemocni vyhnout. Zdravotnickou pomoc však vyhledali příliš pozdě. Většina pacientů lékaři volá až po deseti dnech, kdy se nemohou zbavit příznaků, jako je vysoká teplota a zejména dušnost. Vhodné však je zavolat pomoc již po třech dnech.
27. 3. 2021|

Při cestě z Česka do Polska budou lidé potřebovat test nebo očkování, jinak je čeká karanténa

Cestující přijíždějící do Polska z Česka a Slovenska čeká od soboty karanténa, pokud nebudou mít negativní test nebo nebudou oočkováni dvěma dávkami vakcíny proti covidu-19. Informoval o tom polský ministr zdravotnictví Adam Niedzielski. V úterý přibylo v Česku 15 672 případů covidu, což je nejvíce od 6. ledna. Jedná se o šestý nejvyšší denní nárůst počtu nakažených za celou dobu epidemie nemoci. Nejvíce nakažených za den přibylo právě 6. ledna, a to 17 764.
24. 2. 2021Aktualizováno24. 2. 2021, 17:37|