TÉMA

Guvernérka

Obžalovaný z dubnového útoku v newyorském metru přiznal vinu

Frank James, který je obžalovaný z útoku v newyorském metru z loňského dubna, u soudu uznal vinu, pokud jde o obvinění z terorismu a nelegálního použití střelné zbraně. James se přiznal, že v metru odpálil dýmovnici a začal střílet do lidí. Při útoku nikdo nezemřel, několik desítek lidí ale utrpělo zranění. Prokuratura pro něj navrhne až 37 let odnětí svobody.
3. 1. 2023|

Druhý z vůdců skupiny, která chtěla unést guvernérku Michiganu, dostal 19 let vězení

Druhého z vůdců ozbrojené skupiny, která plánovala únos michiganské guvernérky Gretchen Whitmerové a odpálení mostu v roce 2020, poslal soud na devatenáct let do vězení. Žalobci požadovali doživotní odnětí svobody. O trestu pro Barryho Crofta informovala agentura AP. První vůdce a Croftův spolupachatel Adam Fox byl odsouzen k šestnácti letům vězení.
28. 12. 2022|

Trumpova stoupenkyně Lakeová napadla výsledky guvernérských voleb, které prohrála

Republikánská politička a stoupenkyně exprezidenta Donalda Trumpa Kari Lakeová podle očekávání právně napadla svou porážku v listopadových guvernérských volbách ve státě Arizona. Lakeová v pátek podala žalobu na několik osob odpovědných za průběh voleb.
10. 12. 2022|

Demokratka Hobbsová bude podle projekcí guvernérkou Arizony. Republikáni jsou blízko většině ve sněmovně

Guvernérské volby v americkém státě Arizona vyhrála demokratka Katie Hobbsová, která porazila krajně pravicovou podporovatelku bývalého prezidenta Donalda Trumpa Kari Lakeovou. Na základě svých projekcí to uvedly televizní stanice NBC a CNN. Republikánům schází jediné křeslo k ovládnutí Sněmovny reprezentantů.
15. 11. 2022Aktualizováno15. 11. 2022, 12:27|

Jeden ze spiklenců, kteří chystali únos michiganské guvernérky, dostal čtyřletý trest

Americký soud ve čtvrtek vyměřil čtyřletý trest vězení Kalebovi Franksovi z Michiganu za spoluúčast na přípravě únosu guvernérky tohoto státu Gretchen Whitmerové. Franksovi hrozilo původně doživotí, k činu se ale přiznal a poskytl důležité svědectví, informoval server Axios.
7. 10. 2022|