TÉMA

Formulář

Na kufry čekají cestující na pražském letišti i několik hodin

Pražské Letiště Václava Havla má problémy s odbavováním zavazadel. Důvodem je podle mluvčí letiště Kláry Divíškové hustý prázdninový letový provoz. Prioritu podle ní dostal náklad zavazadel pro odlety, do cílových destinací letiště kufry posílá nejbližšími spoji. Tím se zpožďuje jejich výdej cestujícím, kteří přiletí do Prahy. Lidé mohou vyplnit reklamační formulář, díky kterému dostanou zavazadlo domů. Letiště také zřídilo dočasnou telefonní linku pro cestující, kterým nedorazilo.
včeraAktualizovánopřed 7 h hodinami|

Ukrajinští uprchlíci se adaptují na nová pravidla podpory, pomoci může nová databáze

Ukrajinští uprchlíci v Česku se vypořádávají s novými pravidly pro podporu. Centrum pro cizince Jihomoravského kraje od rána zaznamenává nápor lidí, kteří mají problém s vyplněním on-line formuláře pro žádost o humanitární dávku. Státu by mohla pomoci nová databáze ubytovacích kapacit.
3. 7. 2023Aktualizováno3. 7. 2023, 14:49|

Odchod do předčasné penze letos vyjde lépe než řádný důchod příští rok, uvádí ministerstvo

Lidé, kteří se chystají příští rok do důchodu a požádají o něj už letos předčasně, mohou získat vyšší částku. Kvůli inflaci, mimořádným valorizacím a propadu reálných výdělků bude totiž teď vypočítaná dřívější penze výhodnější než důchod, který se stanoví příští rok. Lišit se může o několik stokorun až pár tisícikorun. Vyplývá to z propočtů ministerstva práce. Zástupci resortu proto lidem doporučují o předčasnou penzi požádat ještě letos, ale na odpočinek jít až v zamýšleném termínu. Pobíraná suma pak bude nejen větší, ale nebude se ani krátit.
18. 10. 2022Aktualizováno18. 10. 2022, 18:06|

Ministerstvo varuje před podvodnými weby. Po přihlášení mohou „vybílit“ účet

Ministerstvo práce a sociálních věcí varuje před podvodnými internetovými stránkami, které nabízejí formuláře k příspěvku na bydlení. Po přihlášení přes bankovní identitu mohou lidé přijít o peníze na svých účtech. Odkaz na tyto weby chodí e-mailem nebo SMS zprávou. Úřady jich zablokovaly už desítky.
14. 10. 2022|

Německo se chystá zařadit Českou republiku mezi rizikové země. Neočkované čeká po příjezdu karanténa

Německo od 7. listopadu nejspíše zařadí Českou republiku mezi země s vysokým rizikem nákazy covidem-19. Po jednání Ústředního krizového štábu to oznámil jeho předseda a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Znamená to, že kdo do země přijede a předem nedoloží, že je očkován nebo covid-19 prodělal, bude muset podstoupit nejméně pětidenní karanténu. Definitivně o nové podobě seznamu vysoce rizikových zemí rozhodnou německá ministerstva zahraničí, vnitra a zdravotnictví v pátek.
1. 11. 2021Aktualizováno1. 11. 2021, 13:40|

Nakonec stručně. Finanční správa zkrátila formulář pro nejmenší podnikatele s EET

Finanční správa zveřejnila aktualizovanou podobu formuláře pro evidenci tržeb ve zvláštním režimu. Vztahuje se na nejmenší podnikatele – s ročními hotovostními tržbami do šesti set tisíc a maximálně dvěma zaměstnanci – a nahrazuje tiskopis, který kvůli své objemnosti vzbudil kritiku sněmovní opozice.
19. 2. 2020|