TÉMA

Finanční trh

Seznam Zprávy: Soud potvrdil Vítkovy manipulace při převzetí Orca

Firmy realitního magnáta Radovana Vítka se podle lucemburského soudu dopouštěly manipulací při ovládnutí developera Orco. O definitivním verdiktu potvrzujícím závěry lucemburské Komise pro dohled nad finančním trhem (CSSF) informoval server Seznam Zprávy. Samotný Vítek zatím verdikt veřejně nekomentoval.
12. 7. 2024|

ČNB snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu

Bankovní rada ČNB snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu, a to na 5,25 procenta. Základní úroková sazba se tak dostala na nejnižší úroveň od počátku května 2022. Většina analytiků pokles sazby v tomto rozsahu očekávala. Rozhodnutí o snížení základní úrokové sazby o půl procentního bodu bylo podle guvernéra ČNB Aleše Michla jednomyslné. Prognóza počítá s dalším snižováním sazeb. ČNB také zlepšila výhled ekonomiky, letos čeká růst HDP o 1,4 procenta.
2. 5. 2024Aktualizováno2. 5. 2024, 20:05|
Státní rozpočet

Schodek rozpočtu zamíří k 200 miliardám korun, uvedl Babiš. Vláda chystá ekonomický balíček

Schodek státního rozpočtu letos kvůli dopadům koronaviru na ekonomiku může dosáhnout 200 miliard korun, řekl pro Českou televizi premiér Andrej Babiš (ANO) po schůzce s prezidentem republiky Milošem Zemanem. Dal to do souvislosti s chystaným rozsáhlým ekonomickým balíčkem, který má zahrnout například odložení daní, poskytnutí garancí a dotací. Představen má být v pondělí.
20. 3. 2020Aktualizováno20. 3. 2020, 21:51|