TÉMA

Domov pro mentálně postižené

Ředitel domova ve Vejprtech nesouhlasí s obžalobou. Hrozí mu až deset let vězení

Okresní soud v Chomutově se začal zabývat tragickým požárem v domově pro mentálně postižené ve Vejprtech v Krušných horách. Při požáru nebo na následky nadýchání se oxidu uhelnatého zemřelo v roce 2020 devět lidí. Řediteli Viktoru Koláčkovi hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti trest od tří do deseti let vězení. Řekl, že nesouhlasí s obžalobou.
28. 5. 2024Aktualizováno28. 5. 2024, 14:20|

Státní zastupitelství obžalovalo ředitele ústavu ve Vejprtech, kde při požáru zemřeli klienti

Ředitel Městské správy sociálních služeb ve Vejprtech na Chomutovsku Viktor Koláček půjde před soud. O podání obžaloby informovala ČT Eva Seifertová z Okresního státního zastupitelství v Chomutově. Policie muže viní z obecného ohrožení z nedbalosti v souvislosti s požárem v domově pro klienty s mentálním handicapem v roce 2020. Požár patří mezi nejtragičtější v Česku, vyžádal si celkem devět obětí.
29. 2. 2024|

V domově pro mentálně postižené ve Vejprtech si připomenou oběti požáru pamětní deskou

Výročí tragického požáru v domově pro mentálně postižené Kavkaz ve Vejprtech na Chomutovsku, při kterém na začátku loňského roku zemřelo devět mužů, si místní připomenou pamětní deskou. Při lednovém požáru zemřelo osm lidí, další muž v dubnu zemřel v nemocnici. Událost patří mezi nejtragičtější požáry v Česku. Hned po neštěstí začala rekonstrukce domu, která je už téměř u konce.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 11:50|