TÉMA

Diagnostický ústav

Justice podle Ústavního soudu chybovala, když chtěla dítě kvůli neshodám rodičů poslat do ústavu

Soudy nemohou posílat děti do diagnostického ústavu jen proto, že se rodiče, kteří spolu nežijí, nedokážou dohodnout na péči a předávání dětí. Jde vždy o krajní prostředek, pro který musí být splněny zákonné podmínky, zdůraznil v nálezu Ústavní soud (ÚS).
6. 12. 2022Aktualizováno6. 12. 2022, 13:41|

Policie na Liberecku pátrá po čtrnáctiletém chlapci, který je bez léků v ohrožení života

Policie pátrá po po čtrnáctiletém Václavu B., který utekl v neděli při vycházce z diagnostického ústavu v Liberci. Chlapec potřebuje léky, které u sebe nemá, a je proto v ohrožení života. Policie zveřejnila na webu fotografii pohřešovaného a žádá veřejnost o spolupráci při pátrání.
22. 11. 2021|
Události komentáře

Z výchovných ústavů utíká většina dětí, bezpečnost se zhoršila, říká psychopatolog

Policisté ve středu obvinili z loupeže čtyři dívky ve věku 15 až 18 let, které utekly z výchovného ústavu v Praze. Další dvě dívky jsou stále na útěku. Podle psychopatologa Andreje Drbohlava jsou útěky z výchovných ústavů běžné. Podmínky v ústavech, včetně bezpečnosti vychovatelů, se navíc v posledních letech zhoršují, varuje Drbohlav, který byl hostem pořadu Události, komentáře. Otázky kladla Marcela Augustová.
10. 4. 2019|

Policie obvinila dívky, které utekly z výchovného ústavu. Za loupež jim hrozí až pět let

Policisté obvinili z loupeže čtyři dívky ve věku 15 až 18 let, které utekly z výchovného ústavu v Praze. Další dvě dívky jsou stále na útěku. Podle policistů ukradly dívky za použití násilí peníze a telefon jedné ze zaměstnankyň ústavu. Pro tři z nich navrhuje policie vazbu.
10. 4. 2019|