TÉMA

ČT sport

UEFA na Euru představila novinku – kamery se zaměří na vybrané hráče

S novým Eurem přichází i novinka od UEFA, ta každý den dopředu vybere z každého týmu jednoho hráče, kterého po celý zápas detailně sleduje kamera. Například v utkání mezi Slovenskem a Belgií to byl záložník Ondřej Duda a kapitán belgické reprezentace Kevin De Bruyne. Divákům v tuzemsku novinku zprostředkuje Česká televize na platformě ČT sport Plus. Při zápase české reprezentace proti Portugalsku se kamery zaměří na Patrika Schicka a Cristiana Ronalda.
18. 6. 2024|

Česká televize naladí letní program do barev francouzské trikolory

Během léta prostoupí francouzská tematika všemi programy České televize (ČT). Diváky čekají přenosy olympijských her z Paříže, kultovní francouzské filmy a seriály s oblíbenými herci i dokumenty a cestopisy objevující tuto zemi. Bonjour léto s Českou televizí začíná 24. června, oznámili zástupci ČT na úterní tiskové konferenci. „Ačkoliv má ČT oprávnění vysílat olympijské soutěže pouze na jednom programu, podařilo se nám domluvit výjimku, díky níž můžeme v případě časového souběhu dvou bojů o medaile s českou účastí pro živé vysílání využít i internetový stream,“ sdělil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.
4. 6. 2024|
MS v hokeji

Kde koupit vstupenky, jak se dostat k halám a kdy hrají Češi? Vše, co potřebujete vědět o hokejovém šampionátu

Dají se ještě sehnat vstupenky? Jak se dopravit k arénám? A jakým způsobem se zachytí falešné vstupenky? Organizátoři mistrovství světa v hokeji vydali řadu doporučení pro fanoušky, kteří se chystají ve dnech od 10. od 26. května navštívit šampionát v Praze a Ostravě. Web ČT24 nabízí podrobné informace pro hokejového fanouška před největší tuzemskou sportovní akcí roku včetně instrukcí, kde sledovat utkání živě mimo arény a novinek z vysílání České televize, která nabídne všech 64 zápasů v přímém přenosu.
30. 4. 2024Aktualizováno6. 5. 2024, 20:44|

V bublinách, jinde a bez diváků. Lotyšská Riga hostí neobvyklý hokejový šampionát

Startuje mistrovství světa v hokeji. Fanoušci si na něj museli počkat dva roky, kvůli koronaviru se loňský šampionát zrušil. V prvním zápase v pátek odpoledne český tým třikrát dorovnal skóre s Ruskem, 19 vteřin před koncem ale padl rozhodující gól a Češi prohráli 3:4.
21. 5. 2021Aktualizováno21. 5. 2021, 23:08|

Zemřel novinář Otakar Černý, jedna z nejvýraznějších osobností české televizní žurnalistiky

Ve věku 77 let zemřel někdejší dlouholetý šéf redakce sportu České televize Otakar Černý, který patřil k nejvýraznějším osobnostem české televizní žurnalistiky, a to nejen té sportovní. Po listopadu 1989 moderoval velmi sledované politické diskusní pořady Co týden dal a Debata, nakonec se ale přes krátké působení v novinách a jako mluvčí vrátil do ČT a ke sportu, kde před patnácti lety založil a začal budovat program ČT sport. Proslul neotřelostí svých reportáží i schopností formulovat otázky hostům.
16. 2. 2021Aktualizováno16. 2. 2021, 11:35|

Živé vysílání ČT24. Pokud kvůli přechodu na DVB-T2 nevidíte programy ČT, sledujte je na webu

Pozemní televizní vysílání v Praze a středních Čechách přechází od standardu DVB-T ke standardu DVB-T2. Zatím se to týká programů České televize, brzy budou ale následovat i komerční stanice. Pokud na svém televizoru aktuálně nevidíte program ČT24 ani jiné kanály České televize, které jste dříve měli naladěné, živé vysílání můžete sledovat ve videu v tomto článku.
27. 11. 2019|