TÉMA

Bezbariérový přístup

Správa železnic má podepsanou smlouvu na kompletní opravu havířovské stanice za 3,4 miliardy

V Havířově začne v září modernizace železniční stanice. Správa železnic (SŽ) tak naváže na opravu havířovské nádražní haly a za 3,4 miliardy korun nechá kompletně zrekonstruovat celou staniční část včetně nástupišť. Informoval mluvčí SŽ Jan Nevola. Generální ředitel SŽ Jiří Svoboda na sociální síti X napsal, že už byla podepsána i smlouva se zhotovitelem.
8. 8. 2023|

Ministerstvo chce dotovat bezbariérový přístup do veřejných budov. Místa budou prověřovat handicapovaní

Ministerstvo pro místní rozvoj se rozhodlo dotovat bezbariérový přístup na radnice i do dalších veřejných budov. Míní, že mnohé z nich jsou stále složitě přístupné, což potvrzují i sami handicapovaní. Týká se to především starších budov, které byly postaveny v době, kdy neplatila povinnost zajistit jejich bezbariérovost. Někteří vybraní handicapovaní nyní budou bezbariérovost veřejných míst pro kancelář ombudsmana ověřovat.
9. 2. 2023|

S cestováním na vozíku má pomoci aplikace. Handicapovaní mapují turistické trasy

Lidé z neziskové organizace Disway.cz prověřují na severu Čech výletní trasy vhodné pro handicapované. Jedná se o česko-německý projekt Cestování bez bariér. Zmapovali už cesty v Českém Švýcarsku a Lužických horách. Aktuálně vyrazili s vozíčkáři do západních Krkonoš.
29. 7. 2022|