TÉMA

Asociace českých a moravských nemocnic

Úhradová vyhláška je chiméra, říká Kubek. Podle Pláteníka panuje jinak s lékaři veliká shoda

Úhradová vyhláška tak, jak ji navrhuje pro lékaře ministerstvo zdravotnictví, je „veliká chiméra“, prohlásil v pořadu Události, komentáře prezident České lékařské komory Milan Kubek. Podle náměstka ministra zdravotnictví Václava Pláteníka (KDU-ČSL) se již podařilo najít shodu ve velké řadě jiných sporných míst, například v otázce náplně práce. Další jednání budou pokračovat 13. listopadu.
9. 11. 2023|

Ministerstvo analyzuje dopad možného zavedení poplatku na pohotovostech

Resort zdravotnictví připravuje analýzu, jak by se v praxi projevilo zavedení, respektive zvýšení regulačních poplatků na urgentních příjmech a pohotovostech. Snahou je bránit zneužívání péče. Šéf resortu Vlastimil Válek (TOP 09) už dřív řekl, že případné nové poplatky by se nedotkly lidí s akutními potížemi ani těch přivezených sanitkou.
2. 5. 2023|

Epidemie dál sílí, přibylo 28 469 nových případů. Vláda chce prodloužit pandemický zákon

V úterý podle testů přibylo 28 469 nových případů, což je dosud nejvyšší denní přírůstek. Oproti minulému úterý zaznamenaly laboratoře o šestnáct tisíc více pozitivních testů. Dalších 3706 lidí onemocnělo koronavirem znovu. Kvůli výpadku systému Státního ústavu pro kontrolu léčiv měli lékaři s jeho certifikáty problémy se zadáváním výsledků testování nebo očkování na covid. Kabinet Petra Fialy (ODS) pak rozhodl o zrušení povinného očkování lidí nad šedesát let a vybraných profesí, které nařídila předchozí vláda. Podle vyhlášky měli mít ukončenou vakcinaci nejpozději 1. března.
19. 1. 2022Aktualizováno19. 1. 2022, 23:27|