TÉMA

Alternativní taxislužby

Ministerstvo zruší cenovou regulaci alternativních a smluvních taxi

Alternativní a smluvní taxislužby nebudou od ledna 2025 podléhat cenové regulaci. Ta se bude nadále vztahovat pouze na klasické taxi s taxametry, u kterých zákazníci před zahájením cesty neznají konečnou cenu. Ministerstvo financí uvedlo, že rozhodlo na základě sledování trhu, kdy alternativní i smluvní taxislužby nabízejí nižší než regulované ceny.
18. 7. 2024|

Vyhodit nevidomou z taxíku na ulici je jen přestupek, rozhodli policisté. Podle příbuzných však byla v ohrožení života

Radnice Prahy 3 bude řešit chování řidiče alternativní taxislužby Bolt, který vyhodil ze svého auta nevidomou ženu trpící epilepsií a jejího psa. Policie považuje incident za přestupek, sama se jím tedy zabývat nebude. Rodina vyhozené ženy je z postupu policistů rozčarována, tvrdí, že byla v ohrožení života.
18. 2. 2020|

Už žádné Fair Place. Stanoviště taxikářů k pronájmu Praha zruší, o většinu nebyl zájem

Praha zruší vyznačená stanoviště pro vozy taxislužby označená jako Fair Place. Důvodem je nízký zájem o jejich pronájem a nástup mobilních aplikací měnících způsob objednávání taxi. O zrušení v pondělí rozhodli pražští radní. Ze 29 stanovišť je jich pronajato pět. Místa se správci začala Praha zavádět v roce 2002 a o pět let později je označila cedulemi ve tvaru ruky se zdviženým palcem a nápisem Fair Place. Smlouvy se správci uzavřela Technická správa komunikací (TSK), která ty zbývající nyní vypoví.
10. 6. 2019|