Po nárazu vlaku do překážky na koridoru stála u Olomouce doprava. Nyní už vlaky jezdí

Kvůli srážce nákladního vlaku s předmětem v kolejišti byl před polednem zastaven provoz vlaků na železničním koridoru v úseku mezi Olomoucí a nedalekým Štěpánovem. Doprava je obnovena od 13:00. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Nákladní vlak nevykolejil,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Okolnosti kolize na místě vyšetřují pracovníci Správy železnic (SŽ). Vlaky na hlavní trati spojující Prahu s Ostravou nabíraly před tímto úsekem zpoždění.

Nákladní vlak na železniční trati v okrajové části Olomouce podle Drápala narazil do překážky krátce po 11:30. „Pravděpodobně se jednalo o nějaké nářadí nebo drobné předměty v kolejišti. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedl.

Vlaky na koridoru nabraly kvůli události zpoždění. České dráhy odřekly čtyři dálkové a dva regionální spoje. Dalších šest rychlíků a osobních vlaků ČD čekalo v Olomouci a Štěpánově na obnovení provozu. K tomu došlo zhruba po hodině a půl. 

Provoz vlaků na koridoru z Prahy na Ostravu výrazně omezilo pondělní nehoda nákladního vlaku v Poříčanech. Dálkové spoje jezdily objízdnou trasou a nabíraly desítky minut zpoždění, další vlaky byly zrušeny úplně. Provoz na koridoru u Poříčan byl obnoven ve středu ráno, místem havárie se ale kvůli pokračujícím opravám trati projíždí sníženou rychlostí a jen po dvou ze tří kolejí.