TÉMA

Štěpánov

Vlaky na koridoru u Olomouce opět jezdí. Provoz zkomplikovaly následky dvou nehod

Vlaky opět jezdí po hlavní trati z Prahy do Olomouce. Většinu dne na ní byl provoz omezen kvůli následkům pondělní nehody u Červenky, kde narazil rychlík do padlého stromu. Po nehodě zůstala poškozená nejen lokomotiva, ale i trať. Jen dvě hodiny poté, co se podařilo trať z Červenky plně zprovoznit, vstoupil na nádraží v nedaleké Mohelnici pod osobní vlak chodec, a doprava se zastavila znovu. Bez omezení je trať průjezdná od půl deváté večer.
13. 2. 2023Aktualizováno14. 2. 2023, 21:03|

Po nárazu vlaku do překážky na koridoru stála u Olomouce doprava. Nyní už vlaky jezdí

Kvůli srážce nákladního vlaku s předmětem v kolejišti byl před polednem zastaven provoz vlaků na železničním koridoru v úseku mezi Olomoucí a nedalekým Štěpánovem. Doprava je obnovena od 13:00. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Nákladní vlak nevykolejil,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Okolnosti kolize na místě vyšetřují pracovníci Správy železnic (SŽ). Vlaky na hlavní trati spojující Prahu s Ostravou nabíraly před tímto úsekem zpoždění.
12. 10. 2022Aktualizováno12. 10. 2022, 13:32|

Česká armáda je o čtyři pandury bohatší. Vojáci převzali první část dvoumiliardové zakázky

První čtyři speciální pandury z 20 objednaných obrněných vozidel v úterý ve Štěpánově na Olomoucku převzali zástupci 4. brigády rychlého nasazení, která plní nejnáročnější úkoly. Výrobci předtím moderní bojovou techniku téměř rok testovali.
4. 2. 2020|

Slepice vedle chovu s ptačí chřipkou ve Štěpánově nakažené nebyly. Mimořádná opatření trvají

Dvanáct slepic ve dvou chovech ve Štěpánově nad Svratkou, které v sobotu utratili veterináři, nebylo nakaženo ptačí chřipkou. Chovy sousedily s místem výskytu nemoci. Mimořádná opatření ale stále trvají, starostové obcí v ochranném pásmu a pásmu dozoru musí sepsat seznam veškerého ptactva. Veterináři se zatím ale rozhodli drůbež v těchto zónách nevybíjet.
20. 1. 2020|

Porucha na odstavném nádraží, nehody u Pardubic i Olomouce. Vlaky nabíraly zpoždění

Železniční dopravu ve čtvrtek zkomplikovaly následky ranní poruchy v Praze i dvou nehod, které se staly na koridoru mezi Prahou a Olomoucí. Kvůli poruše odřekly České dráhy několik osobních vlaků v okolí Prahy, zatímco dálkové vlaky nabraly zpoždění i přes hodinu. Další zpoždění způsobilo zastavení provozu u Štěpánova a Pardubic po střetech s chodci.
2. 1. 2020Aktualizováno2. 1. 2020, 19:56|

Soud trestal za smrt dítěte po pádu z vlaku. Vlakvedoucí a průvodčí dostaly podmíněné tresty

Před olomouckým okresním soudem ve středu opět stanuly vlakvedoucí a průvodčí. Obě kvůli úmrtí dvouletého dítěte po pádu z vlaku na Olomoucku. Soud ženy potrestal podmínkou. Za usmrcení z nedbalosti jim udělil trest 18 měsíců s dvouletým odkladem.
6. 6. 2018Aktualizováno6. 6. 2018, 12:01|

Soud otevřel případ smrti dívky, která vypadla z vlaku

U olomouckého okresního soudu ve čtvrtek začalo jednání k případu tragické nehody, při níž předloni zemřela dvouletá dívka po pádu z vlaku. České dráhy se s rodinou již mimosoudně vyrovnaly. Z usmrcení z nedbalosti se zodpovídají vlakvedoucí a průvodčí, podle žalobce se nepřesvědčily o uzavření dveří vlaku, ze kterých podle obžaloby dítě vypadlo. Oběma hrozí až šest let vězení.
4. 1. 2018|