Pavel zrušil kvůli nemoci úterní program, Babiš končí s kontaktní kampaní

Události: Program prezidentských kandidátů (zdroj: ČT24)

Oba kandidáti na prezidenta Petr Pavel a Andrej Babiš (ANO) měli v úterý opět vyrazit za voliči do regionů. Pavel však kvůli pokračující viróze svůj program v Příbrami nakonec zrušil. Babiš se měl ve večerních hodinách zase vydat do Hradce Králové, což však odpoledne zrušil.

Pavel se v neděli zúčastnil bohoslužby za vlast v katedrále sv. Víta a večerní diskuse v České televizi. V ní byla na jeho hlase znát zdravotní indispozice. Na Twitteru posléze napsal, že měl horečku a musel si vzít před debatou léky. Zrušil pak celý pondělní program, kdy měl jet za voliči do Kolína nebo se střetnout s Babišem na serveru Novinky.cz. Aktivní zůstal na sociálních sítích.

„O víkendu měl horečku, tu se podařilo zaléčit. Ale bohužel mu to sedlo na průdušky a trápí ho hlasivky. Má kašel a ztrácí hlas, proto jsme na doporučení lékaře ještě dnes (v úterý, pozn. red.) nasadili klidový režim,“ sdělila manažerka komunikace Petra Pavla Markéta Řeháková.

Na úterní den odřekl plánované rozhovory na Frekvenci 1 a pro Seznam Zprávy a odpolední setkání s voliči v příbramském kulturním domě. Česká televize vpodvečer odvysílala s Pavlem Interview Speciál, rozhovor byl ale předtočený již v neděli. Generál se večer zúčastnil rozhovoru v televizi Nova. 

Ve středu večer Pavla čeká diskuse s Babišem v televizi CNN Prima News a dopoledne na serveru Novinky.cz. Od 17:00 se na pražském Staroměstském náměstí koná závěrečná akce na podporu jeho kandidatury.

Babiš rozhovor na Nově absolvoval již v pondělí, do televize se vrátí ve čtvrtek na společnou debatu s Pavlem.

Babiš na úterý odpoledne svolal tiskovou konferenci, kde oznámil, že do druhého kola volby nepovede kontaktní kampaň, protože údajně dostal výhružný dopis. Úterní výjezd do Hradce Králové tak zrušil.