Střelba u nákupního centra v Oklahomě má dvě oběti, mrtvý je i střelec

Tři mrtvé si vyžádala pondělní střelba u nákupního střediska Walmart v oklahomském městě Duncan. Informovala o tom agentura AFP. Tamní policie podle místního webu The Duncan Banner uvedla, že jedním z trojice mrtvých je také střelec. O jeho motivu jasné informace nejsou, spekuluje se ale o manželském sporu.

K incidentu došlo zhruba v 10 hodin místního času (17 hodin středoevropského času). Svědci podle médií vypověděli, že střelec byl oblečen do černého, o jeho motivech ani totožnosti ale zatím informace nejsou. Oklahomská televizní stanice KOCO 5 uvedla, že k události došlo na parkovišti.

Americká média s odvoláním na svědky napsala, že útočník nejprve zaútočil na dvojici v automobilu, poté se ale dostal do konfliktu s ozbrojeným kolemjdoucím, takže se rozhodl spáchat sebevraždu. Původně média zmiňovala i zraněné, to se ale zřejmě nepotvrdilo.

Tamní policie potvrdila, že na parkovišti nalezla tři mrtvé - muže a ženu v autě a dalšího muže venku. Na místě činu také našli pistoli. Mluvčí Walmartu LeMia Jenkins doplnila, že nešlo o situaci takzvaného aktivního střelce a nebylo nutné evakuovat obchodní dům.

Podle výpovědi rodinných příslušníků pro televizi Fox šlo o manželský spor. 

Americká média také informují o několika zraněných. Kvůli poplachu, který střelba vyvolala, byly uzamčeny místní školy. Výuka v nich ale za zpřísněných bezpečnostních opatření dál pokračovala a nyní už fungují v normálním režimu, píší oklahomská média.

Duncan leží zhruba 130 kilometrů od Oklahoma City, hlavního města stejnojmenného státu.

Incident v Oklahomě se stal jen den poté, co bylo při nedělní střelbě v kalifornském městě Fresno zasaženo deset lidí, čtyři z nich zemřeli.