Jerevanem otřásly exploze skladu pyrotechniky. Zemřelo při nich pětileté dítě

Dvojice explozí otřásla obchodním centrem Surmalu v arménské metropoli Jerevan. Informoval o tom na Twitteru zpravodajský kanál NEXTA s odvoláním na arménské ministerstvo pro mimořádné situace. Agentura Novosti-Armenia tvrdí, že vzplál sklad zábavní pyrotechniky. NEXTA uvádí, že obětí výbuchů je pětiletá dívka. Dalších nejméně pětačtyřicet osob utrpělo zranění, je mezi nimi velké množství dětí.

Kolem poledne otřásl jednou z budov obchodního centra Surmalu silný výbuch. Na místě pracuje asi dvacet hasičských jednotek. V rozsáhlé oblasti byl silný kouř a obyvatelé okolních domů měli zavřená okna, informovala agentura Novosti-Armenia. Surmalu se nachází asi dva kilometry od centra arménské metropole.

„Podle předběžných informací došlo k explozi, po které vypukl požár. Jsou zde oběti,“ citovala agentura AFP z prohlášení arménského ministerstva. Tiskový mluvčí ministerstva pro mimořádné situace Hayk Voskanyan informoval Novosti-Armenia, že zahynul jeden člověk. Dalších pětačtyřicet osob bylo zraněno.

Počet obětí ještě může narůst, pod troskami podle svědků zůstalo uvězněno mnoho lidí. Zranění jsou odváženi do několika nemocnic.

Někteří svědci uvedli, že nejprve došlo k prvnímu výbuchu, a když lidé na místě začali pomáhat zraněným, ozvala se ještě další exploze. Na sociálních sítích lidé zveřejňují záběry plamenů a dýmu v místě neštěstí.