Srážku dvou aut nepřežila mladá řidička

Stružnice (Českolipsko) - Tragická havárie blokovala dnes ráno frekventovanou silnici z České Lípy na Děčín. Ve Stružnici se čelně srazily dva osobní automobily. Osmnáctiletá řidička Renaultu Laguna tam vyjela do protisměru, srážku s protijedoucí Škodou Octavia však nepřežila. Její stejně stará spolujezdkyně a čtyřiašedesátiletý řidič z druhého vozu byli těžce zraněni, informovala o tom českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

„Nehoda se stala kolem 7:10 na rovném přehledném úseku. Proč mladá řidička vyjela do protisměru, vyšetřovatelé na místě zjišťují,“ uvedla.

„Vrtulník dopravil těžce zraněného řidiče do ústecké nemocnice, zraněná spolujezdkyně byla sanitkou převezena do nemocnice v České Lípě,“ doplnila mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Markovičová.

Dopravní policisté nepovažují úsek za nebezpečný. Podle Balákové nehoda nesouvisela s náledím.

Tragická nehoda je už druhá, která se od začátku roku na Českolipsku stala. V sobotu 29. ledna zemřela na křižovatce u Cvikova sedmadvacetiletá spolujezdkyně ve Fiatu Panda. Jeho řidič nedal přednost autu na hlavní silnici a bočně se střetl s Volswagenem Tuareg. Při nehodě byly těžce zraněny dvě ženy, ta mladší po převozu do nemocnice zemřela.