TÉMA

Zlatá medaile

Petr Pavel přijal na Hradě vítězné české hokejisty. Dostal od nich zlatou medaili

Prezident Petr Pavel přijal na Pražském hradě českou hokejovou reprezentaci, která získala zlaté medaile na mistrovství světa. Poděkoval jim za inspiraci a přijal za svůj postoj ke sportu ocenění. Češi se stali šampiony po nedělní výhře nad Švýcarskem. Zlato hokejisté na mistrovství světa vybojovali po čtrnácti letech. Prezident jim poděkoval i v šatně bezprostředně po utkání.
30. 5. 2024Aktualizováno30. 5. 2024, 14:55|

Premiér Fiala přijal hokejové mistry světa. Týmu udělil medaili Karla Kramáře

Premiér Petr Fiala (ODS) se setkal s českými hokejisty. Národní výběr, který na mistrovství světa vyhrál zlaté medaile, přijal v Kramářově vile. Češi se stali šampiony po nedělní výhře nad Švýcarskem. Zlato hokejisté na mistrovství světa vybojovali po čtrnácti letech. Hokejistům Fiala předal pamětní listy a jehlice do klopy s českým lvem. Týmu také udělil medaili Karla Kramáře. Mužstvo čeká i návštěva Pražského hradu. Tam na pozvání prezidenta Petra Pavla zamíří ve čtvrtek.
29. 5. 2024Aktualizováno29. 5. 2024, 14:43|

Biden vzdal hold policistům bránícím Kapitol před rozzuřenými stoupenci Trumpa

Prezident Spojených států Joe Biden ve čtvrtek vzdal hold policistům, kteří letos 6. ledna bránili americký Kapitol před rozzuřeným davem příznivců exprezidenta Donalda Trumpa. Podepsal legislativní dokument, na jehož základě jim byla udělena Zlatá medaile Kongresu, informovala agentura Reuters.
6. 8. 2021|

V roce 1949 byli za hrdiny, rok poté je StB mučila hladem. Před 70 lety zatkli hokejové mistry světa

V roce 1949 je vítaly davy nadšených Čechoslováků, o rok později už je bez přítomnosti fanoušků estébáci mlátili na vyšetřovně v takzvaném Domečku. Jedenáct hokejových reprezentantů komunisté v zinscenovaném procesu obvinili z vlastizrady. Přestože rok předtím získali sportovci pro svoji zemi na mistrovství zlaté medaile, komunisté se neostýchali hokejisty poslat do uranových lágrů. Zatkli je přesně před 70 lety.
13. 3. 2020|
Podcast

Kiska převzal na Masarykově univerzitě zlatou medaili. Podle rektora Beka přispěl k uchování masarykovské tradice

Slovenský prezident Andrej Kiska převzal Velkou zlatou medaili Masarykovy univerzity, která slaví sté výročí založení. Podle rektora univerzity Mikuláše Beka přispěl k uchování masarykovské a štefánikovské tradice v české a slovenské politice. Kiska varoval před populismem, šířením nenávisti a nedůvěry ve stát.
29. 1. 2019Aktualizováno29. 1. 2019, 11:22|