TÉMA

Zdeněk Tůma

Česká národní banka intervenuje na devizovém trhu, po jejím zásahu koruna posílila

Bankovní rada České národní banky na mimořádném měnovém zasedání rozhodla kvůli výraznému oslabení kurzu koruny z posledních dní zahájit intervence na devizovém trhu. Banka o tom informovala na webu.
12. 5. 2022Aktualizováno12. 5. 2022, 23:36|

Starostkou Ledče nad Sázavou je Hana Horáková. Nahradila Zdeňka Tůmu, který zemřel

V Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku byla v pondělí starostkou zvolená dosavadní místostarostka Hana Horáková (SNK pro Ledeč). V čele radnice vystřídala Zdeňka Tůmu ze stejného sdružení, který zemřel. Město s téměř pěti tisíci obyvateli Tůma vedl druhé volební období, byl také členem krajského zastupitelstva. Ledečští zastupitelé jeho památku v úvodu jednání uctili minutou ticha.
24. 1. 2022|
Události komentáře

Schodek rozpočtu pět set miliard se dal dle Rusnoka předpokládat. Je to ale velký problém, uvedl

Hosty speciálního dílu pořadu Události, komentáře, který byl věnován ekonomice, byli tři guvernéři České národní banky. A to ten současný, Jiří Rusnok, a jeho dva předchůdci, Zdeněk Tůma a Miroslav Singer. Společně diskutovali o současné i budoucí ekonomické situaci České republiky.
11. 6. 2020|
OVM

Obecně dva roky, Česku tři. Tolik zhruba potrvá ekonomikám návrat do stavu před koronavirem, říká Tůma

V Česku je inflace nejvyšší v celé EU, drží se nad třemi procenty. Rostou ceny potravin, náklady na bydlení i energie a na drahotě se podepisuje i slabá koruna. Jak dlouho bude trvat návrat koronavirem přidušené ekonomiky do normálu? Podle předsedy dozorčí rady ČSOB a bývalého guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy bude scénář obnovy zemí v zásadě podobný, vyspělé země by to ale měly zvládnout za dva roky, Česko pak za tři, uvedl v Otázkách Václava Moravce (OVM).
31. 5. 2020|

Světlonoš se lvem na budově ČNB skrývá novou časovou schránku. Svá poselství odhalí za 50 let

Časová schránka České národní banky připomínající 100. výročí česko-slovenské koruny byla ve čtvrtek za přítomnosti současného guvernéra ČNB Jiřího Rusnoka a bývalých guvernérů Zdeňka Tůmy a Miroslava Singera uložena do sousoší Světlonoše se lvem na střeše pražské centrální banky. V sousoší je již uložena schránka z dřívější doby.
5. 12. 2019|