TÉMA

Zbyněk Toman

Obnova mostu rozdělila centrum Českého Krumlova, komplikuje to podnikání

Lazebnický most v Českém Krumlově je po Velikonocích kvůli stavebním pracím znovu uzavřený. Turisté i místní tak opět přišli o frekventovanou spojnici přes Vltavu. Pokles tržeb hlásí tamní podnikatelé. Aby neměli ztráty tak vysoké, nabídla jim radnice možnost prodávat zboží ve stáncích.
4. 4. 2024|

Lazebnický most v Českém Krumlově se uzavřel dopravě i chodcům. Česká ho oprava

Český Krumlov zavřel kvůli opravě pro dopravu i chodce památkově chráněný Lazebnický most. Stav objektu, spojujícího střed města s hradem a zámkem, je havarijní. Práce za 32 milionů korun potrvají do května, řekl starosta Alexandr Nogrády (ANO).
2. 1. 2024Aktualizováno2. 1. 2024, 18:56|

Rozpočet na příští rok schválily Plzeň, Kroměříž i Liberec, Most chce rekordně investovat

Další kraje a města schválily ve čtvrtek rozpočty na příští rok. Jihomoravský i Jihočeský kraj plánují hospodařit se schodkem, podobně jako Vysoké Mýto v Pardubickém kraji či Plzeň. Na jihu Moravy bude kraj investovat například do opravy hodonínského S-centra poničeného tornádem. Rozpočet s rekordně vysokými investicemi schválil severočeský Most.
14. 12. 2023|

Nové otáčivé hlediště by mohlo být v bývalém zahradnictví. Řešení vítá divadlo i Český Krumlov

Nové otáčivé hlediště v Českém Krumlově by mohlo stát v bývalém zahradnictví za zámeckou zahradou. Vznikla by nová točna i její zázemí. Je to nejreálnější varianta, shodují se ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek a krumlovský místostarosta Zbyněk Toman (ODS). Než bude nové hlediště hotové, mělo by se hrát na nynějším v zámecké zahradě, kde umístění točny památkáři dlouhodobě kritizují. Odhad nákladů na stavbu nové točny byl podle Národního investičního plánu pro léta 2020 až 2050 bývalé vlády asi jeden a půl miliardy korun.
16. 2. 2023|