TÉMA

Vstupenka

Víc než osm set podvedených fanoušků. Mistrovství přineslo kromě zlaté medaile i škody za miliony

Na osm set podvedených fanoušků eviduje policie v souvislosti s právě skončeným mistrovstvím světa v hokeji. Desetinásobně víc falešných lístků nahlásili lidé v Praze – na policii se obrátili fanoušci s více než 730 falešnými vstupenkami. V Ostravě policie evidovala na 63 případů. Celková škoda se vyšplhala na necelé tři miliony korun. Dosud policie obvinila kvůli padělkům pět lidí.
27. 5. 2024Aktualizováno27. 5. 2024, 13:20|

Policie vypátrala muže, který padělal vstupenky na hokejový šampionát

Policie vypátrala muže, který podle ní padělal vstupenky na mistrovství světa v hokeji. Čtyřiatřicetiletý muž z Pelhřimovska pěti poškozeným prodal padělky za 600 tisíc korun. Podle detektivů bude podvedených mnohem více. Někteří lidé, kteří mají doma falešné vstupenky, o tom ještě nemusí vědět, protože zápasy, na které si je zakoupili, se budou teprve hrát. Muž je stíhán na svobodě, k trestné činnosti se doznal, získané peníze většinou použil na sázky v sázkové kanceláři.
16. 5. 2024Aktualizováno16. 5. 2024, 12:56|

Na 270 podvedených za tři dny. Neplatných vstupenek na hokejový šampionát přibývá

Od začátku hokejového šampionátu eviduje pražská policie už bezmála 250 falešných vstupenek. Pro ČT to v pondělí potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová. V Ostravě, kde český tým v základní skupině nehraje, řešila krajská policie o poznání méně případů – do pondělního rána přesně dvacet tři. Někteří lidé se podle policistů prokázali namnoženými lístky, někteří měli úplná falza.
13. 5. 2024Aktualizováno13. 5. 2024, 19:31|

Hokejové mistrovství se blíží. Organizátoři doporučují kupovat lístky jen u oficiálních prodejců

V pátek začne v Praze a Ostravě mistrovství světa v ledním hokeji. Zápasy české reprezentace jsou už vyprodané. Na řadu dalších ale vstupenky zbývají. Organizátoři i policisté doporučují kupovat lístky jen u oficiálních prodejců. Podvodníci totiž nabízejí jeden elektronický tiket více lidem.
6. 5. 2024|

Milovníci kultury se vrátili do divadel, ta teď plánují zdražovat

Ceny vstupenek v nadcházející divadelní sezoně porostou. Za představení si diváci v průměru připlatí nižší desítky korun. Vyplývá to z vyjádření divadel oslovených Českou televizí. Ta se doposud bála výrazněji zdražovat kvůli odlivu diváků během pandemie covidu-19. Především divadla v menších městech stále hlásí nižší návštěvnost.
16. 7. 2023|

Koupit vstupenku do Adršpašských skal na místě je téměř nemožné. Zklamaní turisté se domáhají vstupu

U vstupu do Adršpašských skal dochází ke konfliktům turistů a pracovníků skalního města. Už dva roky je možné vstupenky zajistit pomocí rezervačního online systému a zájem je takový, že koupit je na místě není téměř možné. Zklamaní turisté se domáhají vstupu. Pomáhat s organizací musí i strážci přírody.
4. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 16:17|

Přípravy na Colours of Ostrava vrcholí. Podnikatelé doufají, že smažou ztráty z covidových let

V Dolních Vítkovicích vrcholí přípravy festivalového areálu pro Colours of Ostrava. Jedna z největších hudebních akcí roku začíná ve středu. Poslední dva ročníky musely být kvůli pandemii koronaviru zrušeny, podnikatelé proto doufají, že letošní ročník jim pomůže smazat ztráty. Podle odhadů ekonomů je přínos festivalu pro město v řádech desítek milionů korun.
11. 7. 2022|