TÉMA

Vrchní státní zastupitelství Olomouc

Olomoucký vrchní státní zástupce Radim Daňhel rezignoval

Olomoucký vrchní státní zástupce Radim Daňhel po necelém roce ve funkci rezignoval. Skončí 31. července, informovalo v pátek ministerstvo spravedlnosti. Napsalo, že Daňhel písemnou rezignaci zdůvodnil osobními i profesními důvody, které spočívají zejména v nemožnosti efektivního řízení Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Daňhel vzkázal, že se k důvodům vyjádří zřejmě příští týden. Pro jeho kolegy byla rezignace naprosto překvapivá, zjistila ČTK. Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž o úmyslu Daňhela rezignovat věděl několik dní, překvapilo jej ale, že to udělal tak brzy.
9. 6. 2023Aktualizováno9. 6. 2023, 11:36|

Soud v Olomouci nepřipustil v kauze údajně zmanipulovaných IT zakázek jeden ze stěžejních důkazů

Olomoucký soud nepřipustil v rozsáhlé kauze třinácti údajně zmanipulovaných veřejných zakázek na informační systémy jeden ze stěžejních důkazů. Jde o část e-mailové komunikace zajištěné ze serverů společnosti Tesco SW, řekl ve středu soudce Petr Sušil. V případu čelí obžalobě 24 lidí a firmy Tesco SW a Eunice Consulting, vinu odmítají.
9. 11. 2022|

Státní zástupce obžaloval 28 lidí kvůli únikům z policejních spisů. Jsou mezi nimi i bývalí elitní detektivové

Státní zástupce podal obžalobu na 28 lidí v rozsáhlé kauze úniků z policejních spisů. Je mezi nimi i několik bývalých elitních detektivů a podnikatelů. Případem se bude zabývat Krajský soud v Brně. Informaci ČT zjistila z webu Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Většina z obžalovaných se podle policie provinila neoprávněnou manipulací s informacemi z trestních řízení, nezákonným přístupem k policejním databázím nebo zneužitím pravomoci úřední osoby.
25. 10. 2021|