TÉMA

Vojtěch Hönig

Novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského získal Černohorský. Nejlepší reportáž měli Kubal a Hönig

Letošní Novinářské ceny ovládla témata války na Ukrajině. Cenu za nejlepší psaný rozhovor získala Petra Procházková z Deníku N za interview s ruským politologem, v audiovizuální sekci cenu za nejlepší reportáž obdrželi zpravodaj Michal Kubal a kameraman Vojtěch Hönig za příspěvek „Ukrajina: tváře války“. Reportér ČT Václav Černohorský,  který válku rovněž pokrýval, si odnesl Cenu Karla Havlíčka Borovského.
3. 5. 2023Aktualizováno3. 5. 2023, 23:22|

Drony s dřevěnou vrtulí zní jako křovinořez, popisuje zkušenosti z Ukrajiny kameraman Hönig

Kameraman České televize Vojtěch Hönig v Událostech, komentářích popsal vlastní zážitky z Ukrajiny zmítané válkou. Prozradil, že vojáci už poznají jednotlivé zbraně pouze podle zvuku, a pokud není palba mířená přímo na ně, dokážou přelétavající rakety sledovat „jako tenis“.
25. 1. 2023|

Vítězství Ukrajince povzbuzují, o jaderné hrozbě vtipkují, říká kameraman Hönig

Ruský diktátor Vladimir Putin dokázal, co se nepovedlo nikomu jinému, sjednotil totiž ukrajinský národ, říká kameraman a fotograf Vojtěch Hönig, který vyjíždí na Ukrajinu a k bojovým liniím s redaktory ČT. V Interview ČT24 popsal své zážitky z válečných zón a přiblížil, jak válku vnímají místní.
2. 10. 2022|

Optimismus Ukrajinců nemizí, hlásí kameraman Hönig po návratu do Česka

Kameraman Vojtěch Hönig se podruhé od začátku válečného konfliktu vydal na Ukrajinu a po boku zpravodaje Martina Jonáše natáčel reportáže z bojových zón. Během prvního pobytu na Ukrajině pracoval tři týdny s Michalem Kubalem. O tom, jak se jeho pohledem změnila situace v okupované zemi, vyprávěl v rozhovoru ve Studiu 6.
2. 5. 2022|

Vyhrát mír bývá daleko těžší než vyhrát válku, říká zpravodaj Michal Kubal o současné Ukrajině

Zahraniční zpravodaj České televize Michal Kubal na Ukrajině strávil s kameramanem Vojtěchem Hönigem tři týdny. „Základním pravidlem je co nejméně ohrožovat sebe a co nejméně ohrožovat ostatní,“ uvedl v Interview ČT24 k práci novinářů ve válečných oblastech.
6. 4. 2022Aktualizováno6. 4. 2022, 08:59|