TÉMA

Vazební stíhání

Šéf českého tenisu Kaderka zůstává ve vazbě, soud zamítl jeho stížnost

Prezident Českého tenisového svazu (ČTS) Ivo Kaderka zůstane ve vazbě, kde je od konce února kvůli tomu, aby případně nemohl ovlivňovat svědky v kauze podvodů se sportovními dotacemi. Pražský městský soud ve čtvrtek zamítl Kaderkovu stížnost, oznámil funkcionářův advokát Michal Sýkora před pankráckou věznicí, kam si přijel ověřit, zda jeho klient nebude propuštěn na svobodu.
11. 4. 2024|

Nejednota v hlasování o Ficovi zanechala pachuť ve slovenské koalici, Matovič její rozpad odmítá

Slovenské vládní strany se rozhádaly kvůli středečnímu rozhodnutí nevydat expremiéra Roberta Fica k vazebnímu stíhání. Média výsledek hodnotí jako neúspěch předsedy hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a ministra financí Igora Matoviče. Při hlasování nebyl jednotný ani jeho klub OĽaNO, který dvě poslankyně, jež se zdržely, potrestal vyloučením.
5. 5. 2022|

Slovenský parlament odmítl vydat Fica k vazebnímu stíhání

Slovenský parlament ve středu nevydal k vazebnímu stíhání obviněného expremiéra a šéfa opoziční strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica. Bude tak dál vyšetřován na svobodě. Prokuratura, která do sněmovny žádost o souhlas s jeho stíháním ve vazbě podala, tvrdila, že na svobodě by politik mohl ovlivňovat svědky. Fico obvinění opakovaně označil za politickou mstu a snahu o likvidaci opozice.
4. 5. 2022Aktualizováno4. 5. 2022, 20:54|

Parlamentní výbor doporučil poslancům, aby vydali Fica k vazebnímu stíhání

Mandátový a imunitní výbor slovenské sněmovny doporučil parlamentu, aby obviněného expremiéra a šéfa opozičních sociálních demokratů (Smer-SD) Roberta Fica vydal k vazebnímu stíhání. Šéfka výboru Anna Andrejuvová novinářům řekla, že zmíněný návrh podpořilo osm přítomných poslanců, dvě poslankyně menší vládní strany Sme rodina se při hlasování zdržely. Sněmovna se předlohou začne zabývat ve čtvrtek. Fico se jednání zmíněného výboru nezúčastnil, své stíhání označuje za politickou mstu a snahu o likvidaci opozice.
27. 4. 2022|