TÉMA

Útulky

Turecká vláda řeší, jak naložit s toulavými psy, zvažuje i utrácení

Turecká vláda upouští od kontroverzního návrhu zákona, který má snížit populaci pouličních psů. Původně měli být utraceni, pokud by je nikdo do měsíce po odchytu neadoptoval. Vládní politici po protestech veřejnosti a opozice mluví o tom, že eutanazie se má týkat jen nemocných a agresivních psů. Finální podobu novely má parlament projednat v řádu týdnů.
8. 6. 2024|

Záchranné stanice se snaží navzdory zdražování a covidu udržet provoz. Zvířat mají více

Záchranné stanice pro volně žijící živočichy se snaží udržet v provozu i přes zdražování, pandemii a rekordní počty zvířecích pacientů. České televizi to za Český svaz ochránců přírody řekl Petr Stýblo, potvrdily to také některé z oslovených stanic. Zásadní problém vidí svaz ve zvyšování nákladů a snižování příjmů. Loni přitom Národní síť záchranných stanic poprvé přijala přes 30 tisíc opuštěných nebo zraněných zvířat. To je o téměř čtyři tisíce víc než v původně rekordním roce 2020.
12. 2. 2022|

„Dávat někomu je pro mne stokrát důležitější než dostávat.“ Vánoce s těmi, kteří pomáhají druhým

Vánoce jsou považovány za svátky klidu a rodinné pohody. Ne každý však má to štěstí, že je má kde a s kým strávit. Toto období zároveň řadu lidí vybízí k myšlenkám, že vše mají, a část svých prostředků nebo času se rozhodnou věnovat jiným. Jak vypadají Vánoce v denním centru pro lidi bez domova, v nemocnici na onkologickém oddělení nebo doma u osamělých seniorů? A co vede některé k nezištné pomoci druhým zrovna v období koled, rozsvíceného stromečku a splněných přání?
24. 12. 2021|