TÉMA

Turné

Švédská státní kasa vyhlíží díky koncertům Taylor Swiftové obrovské příjmy. Ekonomové i inflaci

Švédsko v příštích dnech čeká nápor hudebních fanoušků. Do tamních restaurací, hotelů a dalších podniků zamířili jako první příznivci mezinárodní pěvecké soutěže Eurovize, ještě více jich má přijet na tři koncerty americké zpěvačky Taylor Swiftové do Stockholmu. Ekonomové očekávají, že místní podniky díky popové hvězdě vydělají – v českých korunách – přes jedenáct a půl miliardy.
včera|

Obří turné Taylor Swiftové plní státní kasy a hýbe mezinárodními vztahy

Nikdo jiný neovlivňuje současnou popkulturní scénu tak silně jako Taylor Swiftová. Zájem o její koncerty je tak veliký, že může ovlivnit i mezinárodní vztahy, jak se ukázalo v jihovýchodní Asii. Singapurský premiér musel vysvětlovat, proč zpěvačka nevystoupí v žádné jiné zemi regionu. Její tvorba a síla značky se už stala předmětem studia i na významných amerických univerzitách, včetně Harvardu.
6. 3. 2024|

Justin Bieber v Praze nevystoupí, zrušil turné

Zpěvák Justin Bieber zrušil své světové turné. Oznámení zveřejnil na sociálních sítích. Show Justice už dříve odložil na neurčito, nyní se ale koncerty ruší, včetně toho pražského. Důvodem jsou zřejmě zdravotní potíže, které už do koncertních plánů kanadského zpěváka zasáhly dříve.
2. 3. 2023|

„Takhle jsem si konec nepředstavoval.“ Ozzy Osbourne zrušil turné, včetně koncertu v Česku

Ozzy Osbourne zrušil ze zdravotních důvodů své dlouho plánované a opakovaně odkládané turné po Evropě. Uvedl, že vystupování teď není fyzicky schopen, a naznačil, že možná už ani nikdy nebude. Jednou z jeho zastávek měla být i Praha.
1. 2. 2023|