Justin Bieber v Praze nevystoupí, zrušil turné

Zpěvák Justin Bieber zrušil své světové turné. Oznámení zveřejnil na sociálních sítích. Show Justice už dříve odložil na neurčito, nyní se ale koncerty ruší, včetně toho pražského. Důvodem jsou zřejmě zdravotní potíže, které už do koncertních plánů kanadského zpěváka zasáhly dříve.

Na odkládané turné vyjel Bieber loni v únoru, završit ho měl letos v březnu koncert v Krakově. Do plánů zasáhla nejprve pandemie covidu-19 a s ní související omezení, poté také zpěvákovy zdravotní problémy.

Oznámení o zrušených koncertech sice důvody nespecifikuje, nicméně Bieber už dříve část severoamerické šňůry musel zrušit kvůli Ramsay-Huntově syndromu. Bolestivé onemocnění může vést k částečnému nebo úplnému ochrnutí tváře.

„Poté, co jsem odešel z pódia, mě přemohlo vyčerpání a uvědomil jsem si, že teď musím dát přednost svému zdraví,“ vzkázal Bieber v září po vystoupení v Riu de Janeiro fanouškům v prohlášení, jímž oznamoval, že si od koncertování dává pauzu. Dodal, že bude v pořádku, ale potřebuje čas na odpočinek. Teď ale turné zrušil definitivně.

„Peníze za zakoupené vstupenky Vám budou v nejbližších dnech automaticky vráceny na účet společností Ticketmaster nebo Ticketportal. Pokud jste si vstupenky zakoupili v kamenné prodejně, je nutné požádat o vrácení peněz v místě nákupu,“ informuje české fanoušky web pražské O2 areny, kde měl Justin Bieber vystoupit.

Bieber je za poměrně krátkou dobu už několikátou hudební hvězdou, která zrušila turné ze zdravotních důvodů a toto rozhodnutí se dotkne českých fanoušků. Nedorazí rocker Ozzy Osbourne, který turné po Evropě zrušil úplně a naznačil, že možná už koncertovat ani nikdy nebude moct. Také Céline Dionová odůvodnila zdravotními problémy, proč ani letos v Česku nezazpívá. Koncert je ale zatím odložen na březen roku 2024.