TÉMA

Tomáš Motl

Festival Zlatá Praha přivítá Dagmar Peckovou a zavlní se v latinskoamerických rytmech

Televizní festival Zlatá Praha zahájí letos pěvkyně Dagmar Pecková. Nový dokument o její pěvecké kariéře je také součástí programu devětapadesátého ročníku. Mezinárodní soutěžní přehlídka veřejnosti představí opět snímky a pořady o hudbě, tanci a divadle z celého světa. Hlavním dějištěm bude Nová scéna Národního divadla, kterou promítání, ale i další program zaplní od 21. do 24. září. Chystá se také setkání s účastníky show StarDance či večer s latinskoamerickými tanci.
14. 9. 2022|

Festival Zlatá Praha nabízí setkání s Miloněm Čepelkou, Bohuslavem Martinů i hvězdami StarDance

Koncert Václava Hudečka a jeho hostů otevře ve středu už pětaosmdesátý ročník festivalu Zlatá Praha, jehož pořadatelem je Česká televize. Až do 25. září budou mít diváci opět možnost zhlédnout nejlepší televizní dokumenty a záznamy o tanci, hudbě a divadle na velkém plátně. V premiéře budou uvedeny nové české snímky o „cimrmanologovi“ Miloni Čepelkovi či historii swingu. Už tradicí je setkání s hvězdami z taneční show StarDance.
22. 9. 2021|

ČT art slaví „sklepáckou“ Besídkou, s Klusem probere písně básníků a zve na festival Zlatá Praha

Kulturní stanice ČT art tradičně slaví své výročí Týdnem dárků. Začíná 30. srpna přímým přenosem kultovní Besídky z Divadla Sklep. V dalších dnech diváky potěší třeba dokument o malíři Alfonsu Muchovi nebo večer filmařských talentů. K podzimním novinkám paří cyklus Písně českých básníků s Tomášem Klusem coby moderátorem a program ozvláštní opět mezinárodní televizní festival Zlatá Praha.
30. 8. 2021|

Praha zezlátne, tentokrát s Černochovým tenorem

Festival televizních hudebních, tanečních a divadelních pořadů a filmů Zlatá Praha ve středu zahájí na Nové scéně Národního divadla (ND) vystoupení tenoristy Pavla Černocha. Zlatá Praha v premiéře uvede snímky o dlouholeté primabaleríně ND Tereze Podařilové nebo dokument k 75. výročí založení Taneční konzervatoře hlavního města Prahy. Slavnostní zakončení a předávání nejvyšších festivalových cen se uskuteční on-line v sobotu večer 26. září.
23. 9. 2020|

Česká tleská. ČT spouští projekt na podporu kulturních akcí

Po UčíTelce, vzdělávacím portálu ČT edu, webu Nenudím se doma či stanici ČT3 pro seniory připravila Česká televize další nový projekt. Tentokrát na podporu tuzemské kultury. Česká tleská chce pomoci pořadatelům kulturních akcí. ČT jim umožní, aby prostřednictvím obrazovky pozvali diváky na akce, které v létě chystají. Zájemci mohou své tipy posílat od 18. května.
18. 5. 2020|

Každému podle jeho gusta. ČT art se na podzim zajímá o Národní divadlo, loutky i hip hop

ČT art se už stala stálicí televizních obrazovek, kulturní program České televize slaví v září šest let existence. Podzimní nabídku tak tradičně otevře Týdnem dárků, k nimž mimo jiné patří přímý přenos z představení novocirkusového souboru Losers. Na podzim pak divákům slibuje pořady o vážné hudbě i hip hopu nebo dokumentární seriály přibližující historii Národního divadla či českého loutkářství.
29. 8. 2019|
Česká televize

Přímý přenos z Dejvického divadla a další dárky. ČT art slaví pět let a očekává fenomenální podzim

V pátek 31. srpna zahájí kulturní kanál České televize Art už šestý rok svého vysílání. Po úvodním Týdnu dárků, který nabídne sérii výjimečných premiér, se podívá na české kulturní fenomény. Zmapuje historii tří legendárních scén: Divadla Na zábradlí, královéhradeckého Divadla Drak a Divadla pod Palmovkou. Zaměří se na odkaz Františka Kupky, třicet let existence Čechomoru, význam Rolling Stones pro českou společnost nebo legendu Pavla Žalmana.
28. 8. 2018Aktualizováno28. 8. 2018, 17:54|