TÉMA

Teplo Chodov

Soud řešil žalobu Chodova o navrácení teplovodní sítě

Ve sporu mezi dodavatelem tepla, společností Marservis, a městem Chodov znovu zasedal soud. Projednával žalobu města, na základě které má firma vyklidit výměníky tepla a předat radnici do užívání teplovodní síť. Právě o tu se vedou dlouholeté spory. Kauza, která na konci minulého roku skončila rozsáhlým výpadkem dodávek tepla a teplé vody, se ale ke svému konci ještě neblíží.
19. 2. 2024|

Marservis musí předat rozvod tepla městu Chodov, rozhodl soud

Společnost Marservis, která třicet let provozuje rozvod tepla ve městě Chodov, musí do patnácti dnů předat teplárenské zařízení městu, kterému podle rozhodnutí sokolovského okresního soudu patří. Rozhodl tak v předběžném opatření. Chodov, který se s firmou soudí o vlastnictví tohoto majetku dvacet let, by tak mohl začít dodávat teplo lidem sám. Sokolovský soud zároveň zamítl žalobu Marservisu proti Chodovu a městské společnosti Teplo Chodov. O rozhodnutí informoval starosta Patrik Pizinger (Místní).
9. 1. 2024Aktualizováno9. 1. 2024, 19:05|

Část Chodova na Sokolovsku byla den bez tepla. Bývalý dodavatel odpojil na dálku výměník

Obyvatelé části Chodova na Sokolovsku, včetně školky, sociálního zařízení a stovek domácností, byli zhruba den bez tepla. Bývalý provozovatel teplofikace, společnost Marservis, odmítl v rozporu s rozhodnutím soudu předat městu majetek, a naopak při pokusu města dostat se do jednoho z výměníků odpojil dodávku tepla, zřejmě na dálku. Starosta města Patrik Pizinger (Místní) označil situaci za bezprecedentní vydírání. Dodávky byly obnoveny ve čtvrtek odpoledne poté, co se městu podařilo dálkové ovládání zařízení obejít, řekl starosta.
23. 11. 2023Aktualizováno23. 11. 2023, 17:31|