TÉMA

Strahov

Strahovské koleje už rok bojují se štěnicemi, podle studentů ale hmyz v pokojích zůstává

Koleje Českého vysokého učení technického (ČVUT) na pražském Strahově trápí od loňského léta štěnice. Na boj proti nim už vydalo vedení za poslední rok přes čtyři miliony korun, dezinsekcí prošla více než půlka pokojů. Pro Českou televizi to uvedl Michal Vodička, ředitel Správy účelových zařízení ČVUT. Podle něj se situace výrazně zlepšila, konkrétní čísla však uvést odmítl. Někteří studenti zvažují přestěhování na jiné koleje, štěnice u nich totiž zůstávají i po čtvrtém postřiku.
1. 8. 2023|

30 let zpět: Mezinárodní sjezd Svědků Jehovových

Sedmdesát tisíc lidí z Evropy, Japonska a Severní Ameriky se zúčastnilo třídenního mezinárodního sjezdu Svědků Jehovových na Strahově. Po Budapešti se jednalo o druhý mezinárodní sjezd této církve konaný roku 1991 v Evropě.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
9. 8. 2021|

Policie přišla do sídla Fotbalové asociace. Podle médií se zajímala o tendr na dezinfekci šaten

Do sídla Fotbalové asociace České republiky (FAČR) na pražském Strahově se znovu dostavila policie. Informaci několika médií potvrdil mluvčí FAČR Michal Jurman. Asociace podle něj kriminalistům předává veškerou vyžádanou dokumentaci, další podrobnosti neuvedl. Podle serverů Seznam Zprávy a iSport.cz se policisté zajímali o zakázku na dezinfekci šaten. Existuje podezření, že asociace nehospodárně nakládala s finančními prostředky.
17. 2. 2021Aktualizováno17. 2. 2021, 16:31|

Výstava o maršálu Koněvovi i s jeho sochou by mohla být v Domě pážat nebo na Strahovském stadionu

Muzeum paměti 20. století spolu s magistrátem vybírá místo pro výstavu o sovětském maršálovi Ivanu Koněvovi. Uvažuje se nad Domem pážat na Hradčanech. Podle ředitele muzea Jana Kalouse přichází v úvahu i Strahovský stadion, kam se má muzeum přestěhovat. Součástí expozice bude socha maršála, která od 80. let stála na náměstí Interbrigády v Praze 6. Muzeum lidem představí jeho roli v českých dějinách za pomoci osobních předmětů a dobových filmových záznamů.
17. 2. 2021|

Tramvaje pojedou do Holyně, Libuše i za hranice Prahy. Po letech se začne pražská kolejová síť prodlužovat

Pražská tramvajová síť se loni po devíti letech rozrostla o novou trať. Předtím se tak stalo v roce 2011, kdy tramvaje začaly jezdit po trati k podbabské železniční zastávce. V roce 2020 přišlo podstatně skromnější rozšíření v podobě obnovy 200 metrů tratě v ulici Na Pankráci. Je to ale startovní výstřel. Na spadnutí je stavba tří nových tratí a dopravní podnik se chystá i na další.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 19:42|

Místopředsedu fotbalové asociace Berbra poslal soud do vazby

Místopředsedu Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra poslal soud podle informací ČT do vazby. Kvůli možnému ovlivňování svědků do ní míří také ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz. Státní zástupkyně Lenka Bradáčová navrhla vazbu celkem pro čtyři z 20 lidí, které policie v pátek obvinila v souvislosti s údajným ovlivňováním výsledků fotbalových zápasů. Zbylých patnáct lidí podle Bradáčové policisté propustili už v sobotu.
18. 10. 2020Aktualizováno18. 10. 2020, 15:03|

Deník N: Policie zatkla místopředsedu fotbalové asociace Romana Berbra

Místopředsedu Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Romana Berbra zatkla policie, informuje Deník N. Kvůli ovlivňování zápasů druhé a třetí fotbalové ligy Národní centrála proti organizovanému zločinu zahájila trestní stíhání celkem u dvaceti osob, rozvedla vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Devatenáct z nich policisté zadrželi, jednu stíhají na svobodě.
16. 10. 2020Aktualizováno16. 10. 2020, 13:37|

Tanky se valí ven, kameny se valí sem. Před 30 lety zahráli v Praze Rolling Stones

Evropa je teď větší, okomentoval Mick Jagger pád železné opony. Koncert kapely Rolling Stones 18. srpna 1990 v Praze byl důkazem, že i Československo do větší Evropy patří. Místo spartakiádních Poupat duněla strahovským stadionem Satisfaction od symbolu západní kultury.
18. 8. 2020|

Archeologové objevili v milevském klášteře tajnou chodbu. Může vést k trezoru

Archeologové objevili v milevském klášteře tajnou chodbu s rozšířenou místností na konci. Byla ukrytá v mohutné středověké zdi. Podle prvních indicií by to mohla být chodba s trezorem, v němž mohou být cennosti, jež před husity ukryl začátkem 15. století tehdejší opat. Chodba má rozměry 90 X 60 centimetrů. V průzkumu budou vědci pokračovat nejpozději za měsíc, až to umožní koronavirová omezení. Uvedl to vedoucí týmu, archeolog Jiří Šindelář.
29. 4. 2020|

Otevírání hranic není na pořadu dne, uvedl Vojtěch. Kritizoval také situaci v hobbymarketech

Hranice České republiky se zcela neotevřou v nejbližších týdnech a zřejmě ani měsících. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) to uvedl pro ČT24. Ministr dále kritizoval situaci v některých hobbymarketech, kde byl obnoven provoz. Vláda nabádá občany, aby i přes Velikonoce dodržovali preventivní opatření jako nošení roušek a společenský odstup. Věřící si na Bílou sobotu připomínají den, kdy byl Ježíš Kristus uložen do hrobu. Kvůli zákazu shromažďování ale letos nemohou chodit společně do kostelů a účastnit se večerních obřadů.
11. 4. 2020Aktualizováno11. 4. 2020, 20:01|