TÉMA

SPOLEČNĚ - ODS a TOP 09

V Brně vyhrála kandidátka ODS a TOP 09. Stříbrné skončilo ANO, třetí KDU-ČSL se STAN

Komunální volby v Brně vyhrálo uskupení Společně - ODS a TOP 09, získalo 16 mandátů v zastupitelstvu, které má 55 členů. Druhé skončilo ANO se 13 křesly. Třetí KDU-ČSL a STAN budou mít deset zastupitelů. Hlasy odevzdalo 41,90 procenta voličů.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 00:42|

Kandidáti na brněnského primátora debatovali o řešení dopravní situace ve městě

Jedním z největších problémů města Brna je podle jeho obyvatel doprava. V průzkumu agentury Kantar pro ČT ji 93 procent respondentů označilo za zásadní či středně velký problém. Své vize pro řešení dopravní situace ve městě představili v předvolební debatě ČT lídři brněnských kandidátek: za SPOLEČNĚ - ODS a TOP 09 Markéta Vaňková, za Lidovce a Starosty (KDU-ČSL + Starostové a nezávislí) Petr Hladík, za ANO 2011 René Černý, za Českou pirátskou stranu Marek Lahoda, za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů Jana Drápalová, za SPD, TRIKOLORU, MORAVANY a NK Tomáš Skřička a za ČSSD VAŠI STAROSTOVÉ Jiří Oliva.
15. 9. 2022|

Lídři kandidátek v brněnských komunálních volbách diskutovali o dostupném bydlení pro občany

Lídři kandidátek v Brně diskutovali v druhé části debaty ČT před komunálními volbami o tom, jak zlepšit dostupnost bydlení pro obyvatele města. Své návrhy představili za SPOLEČNĚ - ODS a TOP 09 Markéta Vaňková, za Lidovce a Starosty (KDU-ČSL + Starostové a nezávislí) Petr Hladík, za ANO 2011 René Černý, za Českou pirátskou stranu Marek Lahoda, za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů Jana Drápalová, za SPD, TRIKOLORU, MORAVANY a NK Tomáš Skřička a za ČSSD VAŠI STAROSTOVÉ Jiří Oliva.
14. 9. 2022|

Kandidáti na brněnského primátora představili programové priority i pomoc podnikatelům s energiemi

Česká televize pokračuje v sérii debat před obecními volbami. Po té s ostravskými kandidáty na primátora se voličům představili lídři kandidátek v Brně. Své návrhy na fungování města, priority i parametry boje s energetickou krizí představili za SPOLEČNĚ - ODS a TOP 09 Markéta Vaňková, za Lidovce a Starosty (KDU-ČSL + Starostové a nezávislí) Petr Hladík, za ANO 2011 René Černý, za Českou pirátskou stranu Marek Lahoda, za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů Jana Drápalová, za SPD, TRIKOLORU, MORAVANY a NK Tomáš Skřička a za ČSSD VAŠI STAROSTOVÉ Jiří Oliva.
14. 9. 2022Aktualizováno14. 9. 2022, 22:22|

ČT zveřejnila průzkum volebního potenciálu v největších městech

Největší volební potenciál v největších městech ukázal nejnovější průzkum, který společnosti Data Collect a Kantar zpracovaly pro Českou televizi. Volební potenciál ukazuje, kolik procent by mohlo dané uskupení získat, pokud by ho volili všichni ti, kteří o něm teď před volbami uvažují. Suma volebních potenciálů proto může přesáhnout sto procent, člověk rozhodující se mezi volbou například dvou subjektů je potenciální volič obou z nich.
4. 9. 2022Aktualizováno4. 9. 2022, 20:01|