TÉMA

SPO

Europoslanec Hynek Blaško chce kandidovat na prezidenta

Europoslanec Hynek Blaško (SPD) oznámil, že chce kandidovat na post prezidenta republiky. Své příznivce na Facebooku vyzval, aby jeho kandidaturu podpořili podpisy na petiční archy.
27. 5. 2022|

V Ústeckém kraji volí 55 zastupitelů, o hlasy usiluje 19 stran

Ústecký kraj má 55 zastupitelů, o hlasy voličů se letos na devatenácti kandidátních listinách uchází 1013 kandidátů. V kraji jsou zároveň dva obvody, kde se letos volí senátor: Děčín a Louny.
4. 9. 2020|

V Karlovarském kraji volí 45 zastupitelů, o hlasy usiluje 17 stran

Karlovarský kraj má 45 zastupitelů, o hlasy voličů se letos na sedmnácti kandidátních listinách uchází 717 kandidátů. V kraji je jen jeden obvod, kde se letos volí senátor. Jde o Cheb.
4. 9. 2020|

Strany v Moravskoslezském kraji řeší útlum hornictví, zdravotnictví i základnu NATO

Při volbách do krajských zastupitelstev v roce 2016 získalo v Moravskoslezském kraji nejvíce křesel hnutí ANO. Společně s ODS a KDU-ČSL vytvořily koalici, která se v čele kraje udržela po celé čtyři roky. Vznikl i jejich společný program až do roku 2024. Tehdejším lídrem moravskoslezského hnutí ANO a dnešním hejtmanem je Ivo Vondrák. Při posledních krajských volbách se mu tak podařilo prolomit tehdejší koalici ČSSD a KSČM.
4. 9. 2020|

Vysočina staví klíčové obchvaty, venkovský kraj se ale potýká s nedostatkem lékařů i služeb

Hejtman? Na Vysočině jím je už 12 let Jiří Běhounek. A kandiduje znovu z prvního místa. Nestraník v barvách ČSSD je nejdéle sloužícím ze všech tuzemských hejtmanů. V posledních čtyřech letech ale už sociální demokraté neobsadili celou krajskou radu. Vládli v široké koalici se třemi dalšími stranami.
4. 9. 2020|

Záchrana lázní a silniční tah na Prahu, to jsou témata voleb v Karlovarském kraji

V Karlovarském kraji vznikla před čtyřmi lety po volbách široká koalice hnutí ANO, ODS, Pirátů, HNHRM a SPO, která vydržela přes celé volební období. Změnil se jen post hejtmana. Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO) nahradil ve funkci Petr Kubis. Ten se stal také letošním lídrem kandidátky ANO.
4. 9. 2020|

Reportéři ČT: Adamovskou firmu, která sponzoruje Zemanovce, skrytě ovládá právník blízký Putinovi

Strojírenský podnik Adast z jihomoravského Adamova sponzoruje Stranu práv občanů Zemanovce (SPOZ) i samotného prezidenta republiky Miloše Zemana, uvádějí Aneta Snopová a Vojtěch Srnka z pořadu Reportéři ČT. Zjistili navíc, že firmu skrytě ovládá právník Fabio Delco, který má vazby na ruského prezidenta Vladimira Putina.
27. 8. 2018|

Tomáš Goláň nahradí senátora Františka Čubu. Vyhrál doplňovací volby na Zlínsku

Tomáš Goláň z hnutí Senátor 21 vedeného Václavem Láskou bude novým senátorem za obvod 78. Ten zahrnuje Zlínsko a jižní část okresu Vsetín. Ve druhém kole porazil kandidátku KDU-ČSL Michaelu Blahovou. K urnám přišlo jen asi deset procent oprávněných voličů. Doplňovací volby se konaly poté, co křeslo uvolnil František Čuba (SPO). Mandát Goláňovi potrvá do podzimu 2020.
25. 5. 2018Aktualizováno26. 5. 2018, 15:47|

Hradní zakázky a sponzorování „Zemanovy“ SPO? To už není náhoda, míní analytik

Na Pražském hradě nebo lánském zámku získaly v posledních dvou letech zakázky za asi 20 milionů korun společnosti nebo lidé spojení se sponzory prohradní Strany práv občanů – a v jednom případě i kampaně Miloše Zemana. Další společnost spojená s dárci pak v areálu podniká. Podle hradní správy firmy prošly řádným výběrovým řízením.
10. 3. 2018|

Veleba nebude obhajovat post senátora, odejde i z čela SPO. Člověk má vědět, kdy skončit, uvedl

Senátor Jan Veleba nebude na podzim obhajovat místo v horní komoře parlamentu. Na konci března také odstoupí z čela Strany práv občanů (SPO). Chtěl by se místo toho věnovat například publikační činnosti v oblasti zemědělství.
9. 3. 2018|

Velebova SPO se dvoří ČSSD. Rozhodně ne, odmítá myšlenku spolupráce předseda Hamáček

Strana práv občanů se pokouší o námluvy s novým vedením ČSSD. Upozornila na to Mladá fronta DNES. Předseda SPO Jan Veleba hovoří přinejmenším o „hodně těsné spolupráci“, podle deníku se objevily i úvahy o spojení. Nový předseda sociální demokracie Jan Hamáček je však zdrženlivý, výhody případného spojení nevidí, připomněl i někdejší volební spolupráci SPO s Okamurovou SPD.
20. 2. 2018Aktualizováno20. 2. 2018, 12:13|
168 HODIN

Čubova rezignace hrozí smést celý jeho klub. Žádný volný senátor se do něj nehrne

Senátor František Čuba (SPO) předčasně končí svoji misi v horní parlamentní komoře. Na zbývající dva roky si budou muset Zlíňané vybrat jiného senátora. Znamená to ovšem, že hrozí rozpad senátnímu Klubu nezávislých senátorů. Náhradník za Čubu zatím není na obzoru. O cestě Františka Čuby ze Senátu točili pro 168 hodin Kristina Ciroková a Luboš Dostál.
19. 2. 2018|

Firma, která dostala zakázku na Hradě, darovala SPO 300 tisíc korun

Strana práv občanů má dlouhodobě blízko k Hradu. Na jaře dostala sponzorský příspěvek od firmy, která získala zakázku od Správy Pražského hradu. Tři sta tisíc korun přišlo na transparentní účet strany v březnu. Už dříve se objevily informace, že stranu sponzorovala společnost Liglass Trading CZ, za níž se v Kyrgyzstánu přimlouval prezidentův kancléř.
30. 10. 2017|
Volby 2017

Jan Veleba: Tomuto státu chybí národohospodáři

Strana práv občanů se před volbami zaštiťuje osobností prezidenta Miloše Zemana, ačkoli již nenese název Zemanovci. Její předseda Jan Veleba však v Událostech, komentářích ujistil, že podpora hlavy státu není jediným programem SPO. Především volá po zodpovědném hospodaření a chce snížit státní dluh téměř o 290 miliard za pět let.
13. 10. 2017|
Volby 2017

EU je slepá ulička, česká armáda je nefunkční, uvedl v předvolební diskusi Veleba

Evropská unie je slepá ulička, pokud se nezreformuje, uvedl Jan Veleba předseda Strany práv občanů (SPO) v předvolebním diskusním pořadu ČT24 Politické spektrum. Debatě dominovaly zejména otázky členství České republiky v Evropské unii a v Severoatlantické alianaci. O setrvání v EU by podle Veleby a předsedy Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáše Vandase měli rozhodnout obyvatelé České republiky v referendu. I zbylí diskutující se pak shodují, že Unie není v dnešní době funkční a narušuje suverenitu Česka.
16. 9. 2017Aktualizováno23. 9. 2017, 20:00|

SPO k tématu Stav demokracie v ČR

Demokracie je možná jen v suverénním státu, nikoliv v soustátí EU, jejíž řídící struktury nemáme možnost volit
14. 9. 2017Aktualizováno14. 9. 2017, 19:52|

SPO k tématu Zdravotnictví

Pacient je pro nás na prvním místě. Finance musí být využívány účelně a v jeho prospěch. Zvyšování spoluúčasti pacientů je nepřijatelné
14. 9. 2017Aktualizováno14. 9. 2017, 19:50|

SPO k tématu Místní rozvoj a dotace z EU

Naším cílem je snižovat regionální rozdíly země. Venkov musí být přívětivým místem pro život. Právo na bydlení musí být jednou z priorit státu
14. 9. 2017Aktualizováno14. 9. 2017, 19:47|

SPO k tématu Spravedlnost a stav justice

Budeme prosazovat zvýšení efektivity soudního systému. Chceme slušný stát bez korupce. Zrušíme soukromý exekutorský byznys
14. 9. 2017|

SPO k tématu Zemědělství a životní prostředí

Fungující, k přírodě šetrné zemědělství je příležitostí pro krajinu, venkov a občany naší země. České potraviny jsou jistota a kvalita
14. 9. 2017|

SPO k tématu Zahraniční politika

Požadujeme a prosazujeme emancipovanou zahraniční politiku s daleko aktivnějším přístupem k otázkám našich národních zájmů
14. 9. 2017|

SPO k tématu Státní finance

Budeme prosazovat spravedlivé a účelné užití státních financí, zejména spravedlivé daně a potlačování šedé ekonomiky. Odmítáme přijetí eura
14. 9. 2017|

SPO k tématu Kultura

Historické a kulturní tradice naší země pokládáme za jeden ze základů naší státnosti, které je třeba udržet – žádný multikulturalismus!
14. 9. 2017|

SPO k tématu Průmysl a obchod

Naším cílem je posunout ČR do roku 2025 mezi dvacet nejvíce konkurenceschopných zemí světa. Příklady máme, například Tomáš Baťa
14. 9. 2017|