TÉMA

Schwerin

Ve východním Německu se od léta protestuje. Demonstrantům vadí ceny energií i válka proti Ukrajině

Ve východoněmeckých městech, na území někdejší NDR, probíhají už od léta protesty. Nesouhlas vyjadřují někde stovky, jinde tisíce lidí. V posledních týdnech jich na shromáždění chodí spíše méně. Demonstrantům vadí vládní energetická politika, protiruské sankce i dodávky zbraní na Ukrajinu.
8. 11. 2022|

V Rakousku lidé demonstrovali kvůli povinnému očkování, ve Francii kritizovali opatření

Lidé ve Vídni protestovali kvůli povinnému očkování proti covidu-19, které v Rakousku začne platit 1. února. Informovala o tom agentura DPA. Tisíce odpůrců vakcinace či dalších opatření protestovaly v sobotu i v některých německých městech. Také ve městech po celé Francii se v sobotu sešli odpůrci očkování, aby odsoudili záměry prezidenta Emmanuela Macrona, který prohlásil, že chce naštvat lidi odmítající vakcínu zpřísněním omezení jejich občanských svobod. Informovala o tom agentura Reuters.
8. 1. 2022Aktualizováno8. 1. 2022, 22:31|

Pandemie ve světě: Slovensko má první případy omikronu. Ve Vídni protestovali odpůrci očkování

Slovensko potvrdilo první tři případy koronavirové varianty omikron. Všechny osoby byly očkovány proti covidu-19, navštívily země považované v souvislosti s omikronem za rizikové a projevily se u nich jen mírné příznaky onemocnění. Ve Vídni se v sobotu sešlo až 44 tisíc lidí, kteří demonstrovali proti covidovým opatřením a povinnému očkování. Na místě zasahovalo až 1400 policistů.
11. 12. 2021Aktualizováno11. 12. 2021, 21:59|