TÉMA

Rokytno

Rokytno má obchvat. Jeho sousedé se ale bojí, že auta teď zamíří k nim

Řidiči mohou od úterý jezdit po novém obchvatu Rokytna, který je zároveň přivaděčem k dálnici D35. Obyvatelům obce má ulevit od husté kamionové dopravy, která právě Rokytnem projížděla. Teď ale vyjádřily obavy ze silného provozu okolní obce – Chvojenec a Býšť. Vedení Pardubického kraje ale slibuje, že bude chování řidičů sledovat a případně zavede dopravní opatření.
před 6 h hodinami|

Lidé z Luže se snaží urychlit výstavbu mostu peticí. Podle silničářů chyběly peníze

Obyvatelé Luže na Chrudimsku si stěžují na vleklou opravu mostu v místní části Radim. Provizorní přemostění, po kterém teď řidiči musejí jezdit, podle nich komplikuje dopravu a omezuje místní obyvatele. Ti se navíc obávají, že nový most nebude vybudovaný včas. Sepsali proto petici za urychlení výstavby.
9. 11. 2023|

Na dálnici D35 u Časů na Pardubicku spadl bagr, směr na Olomouc byl dvě hodiny uzavřen

Na dálnici D35 u Časů na Pardubicku v sobotu dopoledne spadl z přívěsu dodávky malý bagr. Doprava ve směru na Olomouc byla přibližně dvě hodiny uzavřena. Plně průjezdná byla dálnice zhruba od 11:30, uvedla policie.
22. 4. 2023Aktualizováno22. 4. 2023, 12:18|

Za konopí, které mělo skončit v masti, rozdal soud dvě podmínky

S podmíněnými tresty v délce patnácti a třinácti měsíců odešli od Okresního soudu v Pardubicích Miroslav Koláčný a jeho syn Jan, kteří v obci Rokytno na Pardubicku pěstovali pět rostlin konopí. Vysvětlovali to tím, že chtěli vyrobit mast pro nemocnou manželku, respektive matku. Krém se také při domovní prohlídce našel, jiné produkty z konopí nikoli. Rozsudek není pravomocný. Obě strany si nechaly lhůtu pro případné odvolání.
19. 9. 2019|