TÉMA

Richard Sharp

Šéf Rady BBC rezignoval. Důvodem je střet zájmů v souvislosti s expremiérem Johnsonem

Předseda Rady BBC Richard Sharp v pátek rezignoval. Zpráva nezávislého vyšetřování totiž zjistila, že Sharp porušil vládní pravidla pro jmenování do veřejných funkcí, protože při pohovorech na tuto pozici neoznámil možný střet zájmů, tedy svou roli při sjednávání půjčky pro expremiéra Borise Johnsona.
28. 4. 2023|

Šéf Rady BBC čelí tlaku na rezignaci, důvodem je spor o dočasné stažení fotbalového komentátora Linekera

Na předsedu Rady BBC Richarda Sharpa je vyvíjen stále větší tlak, aby odstoupil poté, co se společnost omluvila za to, jak se postavila ke sporu o nestrannost moderátora a bývalého kapitána anglické fotbalové reprezentace Garyho Linekera. Společnost Linekera dočasně stáhla z obrazovky, protože na sociální síti vyjádřil své politické názory a porušil tím pravidla BBC.
14. 3. 2023|

Před sto lety vznikla stanice BBC. Dnes bojuje o důvěru veřejnosti a čelí sociálním sítím

Britská veřejnoprávní stanice British Broadcasting Corporation (BBC) vznikla přesně před sto lety. Používanými technologiemi se podle vlastních tvrzení vždy snažila jít s dobou, v posledních letech ale s přerodem médií čelí mnoha výzvám. Bojuje o důvěru veřejnosti, pozornost mladých lidí, čelí konkurenci sociálních sítí a v neposlední řadě řeší obtíže s financováním, jak sama přiznává ve své analýze.
18. 10. 2022Aktualizováno18. 10. 2022, 17:30|