TÉMA

Rami Malek

Nosferatu s Dafoem i Deppovou zahájil natáčení v Praze. V Česku chce Hollywood udělat i další horory

V Česku začalo natáčení amerického snímku Nosferatu, za nímž stojí režisér Robert Eggers, autor filmů Čarodějnice, Maják či Seveřan. Podle zjištění ČT24 ale do Česka míří i druhá řada seriálu Interview s upírem, točit se zde možná bude i horor Netflixu produkovaný režisérem Samem Raimim či další Silent Hill. Levné horory nyní pro producenty často představují jistotu komerčního úspěchu v kinech.
20. 3. 2023|

Není čas zemřít, ale konečně je čas na bondovku. Daniel Craig naposledy zachraňuje svět i v kinech

Po několikerých odkladech se do kin, včetně českých, na konci září dostává nejnovější bondovka. Snímek Není čas zemřít je zároveň posledním, v němž se role agenta 007 zhostil Daniel Craig.
30. 9. 2021|

Zelená kniha je film roku. Nejvíc Oscarů má ale Bohemian Rhapsody

Cenu Oscar pro nejlepší film letos získala Zelená kniha režiséra Petera Farrellyho, která vypráví o cestě černošského pianisty s bílým řidičem po rasistickém Jihu šedesátých let. Zelená kniha uspěla celkem třikrát stejně jako Black Panther a Roma, čtyři zlaté sošky má Bohemian Rhapsody. Ceny pro nejlepší herce v hlavních rolích dostali Rami Malek a Olivia Colmanová. Cenu za režii má Alfonso Cuarón.
24. 2. 2019Aktualizováno25. 2. 2019, 06:39|

Nejlepším filmem podle BAFTA je Roma, do popředí se ale dere Favoritka

Nejlepším filmem je podle britské filmové akademie BAFTA drama Roma. Jeho tvůrce Alfonso Cuarón si došel i pro sošku za nejlepší režii. Slavnostnímu večeru ale vévodila Favoritka. Historické komediální drama si převzalo sedm cen, mimo jiné za nejlepší herečku v hlavní roli pro Olivii Colmanovou. Nejlepším hercem byl vyhlášen Rami Malek, který se loni na plátně převtělil do Freddieho Mercuryho.
11. 2. 2019|

Nominace cen BAFTA: Opět se zrodila hvězda, favoritkou je ale Favoritka

Britská akademie filmového a televizního umění vyhlásila nominace na výroční ceny. Trofej BAFTA je, podobně jako nedávno udělené Zlaté glóby, považována za předzvěst Oscarů. V britských nominacích je často skloňovaným filmem hudební příběh Zrodila se hvězda. Nejvíce – hned dvanáct – nominací ale obdrželo historické komediální drama Favoritka. Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni 10. února.
9. 1. 2019|

Recenze: Bohemian Rhapsody vybočovala z hudebních vzorců, ale filmových se kapela Queen drží

Skupina Queen a její hlavní zpěvák Freddie Mercury se dočkali svého životopisného filmu. Snímek má však za cíl spíš bavit jejich mimořádnou muzikou (skoro jako to pro skupinu ABBA dělá Mamma Mia!), než že by seriózně nahlížel na jejich vztahy v časech dobrých i zlých.
4. 11. 2018|