TÉMA

Přiznání viny

Assange je po přiznání viny volný. Odletěl do Austrálie

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange ve středu před americkým soudem na souostroví Severní Mariany přiznal vinu v případu vyzrazení tajných informací. Soud následně schválil jeho dohodu s prokuraturou a pustil ho na svobodu. Krátce po skončení soudního jednání se Assange vydal soukromým letadlem do rodné Austrálie, informovala agentura AFP.
26. 6. 2024Aktualizováno26. 6. 2024, 08:56|

Muž, který vyhrožoval rodině střelce z filozofické fakulty, přiznal vinu. Zaplatil 15 tisíc korun

Státní zástupce odložil případ muže z Vysočiny, který vyhrožoval rodině střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. K činu se přiznal a zaplatil 15 tisíc korun na pomoc obětem trestné činnosti. České televizi to řekl okresní státní zástupce v Jihlavě Kamil Špelda. Policisté muže zadrželi den po střelbě a odebrali mu legálně drženou zbraň. Hrozily mu až tři roky vězení.
10. 1. 2024|

Dohod o vině a trestu v Česku přibývá. Výhodou je rychlost, shodují se odborníci

Krajský soud v Ostravě potvrdil doživotní trest pro žháře z Bohumína na Karvinsku, a to za vraždu jedenácti lidí. Muž s žalobcem už před časem uzavřel dohodu. Rozhodnutí je pravomocné. V případě dohody o vině a trestu jde o postup, kdy obviněný slíbí, že se vzdá práva na projednání před soudem, a přizná vinu. Obžaloba poté požádá soud o mírnější trest. Odborníci se shodují, že je to změna v soudním procesu, která přináší jak ekonomické výhody, tak urychlení samotného procesu. Dohoda o vině a trestu byla hlavním tématem úterní Devadesátky ČT24.
1. 12. 2021|