TÉMA

Pražská developerská společnost

O budoucím využití karlínských kasáren má rozhodnout analýza

Vedení Prahy si nechá zpracovat analýzu budoucího využití objektu Kasárna Karlín. Vytvoří ji městská organizace Pražská developerská společnost (PDS), která navrhne, co by v prostoru mohlo být. Podle dokumentu, který v pondělí schválili radní, by památka mohla být využívána pro vzdělávací a společenské aktivity, vzniknout by mohlo i bydlení pro studenty. Kulturně-společenské centrum, které v kasárnách nyní sídlí, by mělo být zachováno. Kasárna město získalo jako součást směny majetků se státem, na které se strany domluvily. Budova je ve špatném stavu.
22. 1. 2024Aktualizováno22. 1. 2024, 20:15|

Letos se rozestavělo méně bytů než loni. Budování těch obecních chce stát podpořit miliardami korun

Ministerstvo pro místní rozvoj plánuje podpořit výstavbu obecních bytů miliardami korun. V nájmu, ať už městském, nebo komerčním, bydlí v Česku asi pětina domácností. Nejvíce takových bytů je k mání v Praze, přes 30 tisíc. Magistrát teď vytipoval vhodné pozemky, kde by mohly vyrůst další.
10. 11. 2023|

Praha začne připravovat rekonstrukci Ďolíčku. V okolí chce postavit byty a sportovní halu

Prahou založená Pražská developerská společnost (PDS) začne připravovat architektonické soutěže na rekonstrukci vršovického stadionu Ďolíček a stavby bytového domu a sportovní haly v jeho okolí. Rozhodli o tom městští radní. Bytový dům s víc než sto dvaceti byty má vyrůst na parkovišti západně od stadionu a sportovní hala naproti přes ulici Vršovická. Město stadion koupilo od soukromého vlastníka v roce 2018.
7. 3. 2022|