TÉMA

Pohoda

Hladiny řek mohou znovu stoupat

V Česku bude v noci na neděli opět pršet a řeky odvodňující Šumavu, Českomoravskou vrchovinu, Orlické hory či Jeseníky se podle meteorologů mohou rozvodnit. Hasiči v pátek vyjeli k 1200 případům souvisejícím s bouřkami. Nejvíce jich měli na Vysočině a v Jihomoravském a Ústeckém kraji. Některé domácnosti zůstávají dál bez proudu, postupně jich ale ubývá.
13. 7. 2024Aktualizováno13. 7. 2024, 12:30|

Silná bouřka přerušila festival Pohoda, strhla velký stan

Silná bouřka zasáhla slovenský hudební festival Pohoda, kde se zřítil jeden z velkých stanů. Uvedla to policie Trenčínského kraje, kde se festival koná. Záchranáři sdělili, že ošetřili dvanáct lehce zraněných osob. České ministerstvo zahraničí později uvedlo, že mezi nimi byli i tři Češi. Letošní ročník pořadatelé předčasně ukončili.
12. 7. 2024Aktualizováno13. 7. 2024, 01:26|

Legenda, která vznikla v podzemí. Před padesáti lety se zrodilo divadlo Sklep

V roce 1971 čtrnáctiletí spolužáci David Vávra a Milan Šteindler založili takzvaný Kobil klub ve sklepě Vávrovy babičky. Položili tak základy divadlu Sklep. To se postupem času zařadilo k nejvýraznějším českým souborům osmdesátých let. Vystřídaly se v něm významné osobnosti české kultury a svým humorem baví dodnes.
1. 4. 2021|

V Trenčíně mají festival na pohodu, pro Liama Gallaghera i Zuzanu Čaputovou

Přes sto dvacet umělců z více než třiceti zemí má v těchto dnech stejný cíl cesty: město Trenčín, kde se koná největší a nejznámější slovenský hudební festival Pohoda. Zřejmě nejočekávanějším hostem je bývalý člen kapely Oasis Liam Gallagher. Festival patří k oblíbeným akcím, třiadvacátý ročník byl opět vyprodaný ještě před začátkem.
12. 7. 2019|