TÉMA

Podsvětí

Discoland Sylvie se stane místem pro bydlení. Za dva roky tam vznikne 21 bytů

V Praze začala rekonstrukce Discolandu Sylvie. Místo, které v roce 1992 otevřel podnikatel Ivan Jonák, bylo symbolem devadesátých let. Scházeli se v něm celebrity i členové pražského podsvětí. Provoz skončil v roce 1994, kdy byl Jonák odsouzen za objednávku vraždy své manželky, která podnik spoluvlastnila. Developer tam během následujících dvou let postaví desítky bytů.
26. 5. 2023|

Věděli jsme, kdo vraždí. Ale chyběly nám důkazy, vzpomíná na kauzu orlických vrahů bývalý kriminalista

V pondělí uplynulo přesně 25 let od konce jednoho z nejzávažnějších případů tuzemské kriminalistiky –⁠ kauzy orlických vrahů. Pravomocný rozsudek padl 7. listopadu 1997. Z pěti obžalovaných odešel s doživotním trestem vykonavatel vražd Ludvík Černý. Zavražděno bylo celkem pět lidí, zejména podnikatelů, a to kvůli penězům. Bývalý kriminalista Jan Štoček v Událostech, komentářích řekl, že brutalitu tohoto případu dosud nic nepřebilo.
8. 11. 2022|

Mrázek byl klíčová postava podsvětí. Měl úzké kontakty s policisty i politiky, vzpomíná bývalý detektiv Tichý

Bývalý detektiv protikorupční policie Karel Tichý bojoval s organizovaným zločinem, pracoval na případech Františka Mrázka i Radovana Krejčíře. Seriál České televize Devadesátky sledoval jenom zprostředkovaně. Na dobu u policie vzpomíná jako na čas, kdy podsvětí spolupracovalo s politiky, státními zástupci, ale i některými policisty. O svůj život se nikdy nebál, o rodinu ano. Karel Tichý byl hostem pořadu Interview ČT24.
21. 2. 2022|