TÉMA

Plchov

V osmi českých obcích si lidé v sobotu vybrali nové zastupitele

V sobotu si lidé v osmi českých obcích volili nové zastupitele. Například ve středích Čechách si nové vedení v opakovaných volbách vybrali obyvatelé Kadlína na Mělnicku a Plchova na Kladensku. V Plzeňském kraji se volilo v obcích Líšina na jihu Plzeňska a Mnichov na Domažlicku, na Vysočině ve Vísce. A lidé vyrazili k urnám také v Ústeckém kraji, kde se znovu volilo v Bynovci na Děčínsku, v Žiželicích na Lounsku a Domašíně na Chomutovsku.
18. 6. 2023Aktualizováno18. 6. 2023, 09:25|

Obyvatelé osmi obcí rozhodovali o nových zastupitelstvech. Stará se rozpadla

V sedmi obcích se v sobotu konaly nové komunální volby. Dosavadní zastupitelstva nevydržela osm měsíců od řádných voleb, a tak museli obyvatelé rozhodnout znovu. V jedné obci se měly konat dodatečné volby, ale nakonec se ani tentokrát nepodařilo sehnat dostatek kandidátů, kteří by mohli v zastupitelstvu usednout.
17. 6. 2023Aktualizováno17. 6. 2023, 22:38|

Dvě firmy Agrofertu musí vrátit dotace. Byly určené malým podnikům, píše iRozhlas

Dvě dceřiné společnosti holdingu Agrofert musí vrátit dotace, které byly určené malým a středním podnikům. Soudní rozhodnutí se týká firem SPV Pelhřimov a Agro Plchov, celkem jde zhruba o 383 tisíc korun. Soud kvůli stejné věci řeší ještě žaloby na ZS Vilémov a Zeos Brnířov. Informuje o tom server iROZHLAS. Do února 2017 vlastnil Agrofert tehdejší premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, kvůli zákonu o střetu zájmů své akcie vložil do svěřenských fondů.
23. 12. 2022|