TÉMA

Pavel Komár

Stříž podal kárnou žalobu na státního zástupce Komára za dehonestační komunikaci

Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž podal kárnou žalobu na Pavla Komára z Vrchního státního zastupitelství (VSZ) v Olomouci. Důvodem je podle čtvrtečního vyjádření Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) v Brně dehonestační komunikace při rezignaci olomouckého žalobce Radima Daňhela. Komár se jí údajně dopustil formou otevřeného e-mailu, a to v den, kdy Daňhel oznámil svůj odchod. Podle informací ČTK jej v e-mailu, kteří obdrželi i další zaměstnanci VSZ v Olomouci, nazval zbabělcem.
29. 6. 2023|

Novým náměstkem na Vrchním státním zastupitelství v Olomouci bude Radek Bartoš

Náměstkem Vrchního státního zastupitelství (VSZ) v Olomouci se stane Radek Bartoš, kterého na funkci nominoval nový šéf instituce Radim Daňhel. Funkce se ujme od 1. září. Oznámil to ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).
30. 8. 2022Aktualizováno30. 8. 2022, 15:24|

Nový nejvyšší státní zástupce zatím není, Benešová plánuje další schůzky

Vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová šla na středeční schůzku s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou (za ANO) apelovat, aby byla při obsazení místa nejvyššího státního zástupce zachována systémová kontinuita a nezávislost státních zastupitelství. Bradáčová to řekla před vlastním jednáním. Ministryně se setkala také s olomouckým státním zástupcem Ivem Ištvanem, k obsahu schůzek se následně nevyjádřila.
2. 6. 2021Aktualizováno2. 6. 2021, 22:15|