TÉMA

Osobní data

Prokurátor stíhá zakladatele Facebooku Zuckerberga kvůli úniku osobních údajů milionů lidí

Generální prokurátor federálního okrsku District of Columbia Karl Racine v pondělí podal žalobu na šéfa technologické skupiny Meta Marka Zuckerberga, který podle něj svými rozhodnutími umožnil společnosti Cambridge Analytica získat osobní informace milionů uživatelů sociální sítě Facebook a zneužít je pro účely politické reklamy. Informoval o tom list The Washingon Post, podle nějž Racine chce Zuckerberga dohnat k odpovědnosti za to, že klamal uživatele největší světové sociální sítě ohledně toho, jak chrání jejich soukromí.
23. 5. 2022|

Při útoku na americkou odnož T-Mobile hackeři ukradli údaje desítek milionů lidí

Při kybernetickém útoku na americkou telekomunikační společnost T-Mobile US hackeři ukradli osobní údaje desítek milionů lidí. Oznámila to sama společnost. Odcizené údaje zahrnují například jména, data narození, čísla sociálního pojištění či informace o řidičských průkazech, napsala agentura Reuters.
18. 8. 2021|

„Dětem se smějí, že nemají počítač na distanční výuku.“ Linky bezpečí i důvěry musely posílit kapacitu chatů

Počet telefonátů kvůli kyberšikaně, kyberstalkingu nebo zneužití osobních dat na Linku bezpečí loni vzrostl o desítky procent. Kromě potíží na internetu řešily děti často také rodinné vztahy nebo psychické potíže, které způsobovala mimo jiné i pandemie koronaviru. Podobné problémy často řešili také volající na Linku důvěry Dětského krizového centra. Hlavním tématem byl strach z dopadů pandemie. Obě linky také rozšířily kapacity svých chatů.
14. 1. 2021|