TÉMA

OS KOVO Liberty

Liberty Ostrava obnovuje část výroby, návrat dalších zaměstnanců už podesáté odložila

Huť Liberty Ostrava začíná vyrábět ve Steckelově válcovně svitky z přivezených bram (polotovarů). K pondělku v podniku pracuje přes 1750 zaměstnanců z šesti tisíc, informoval za Liberty Ivo Štěrba. Většina provozů ale stojí, protože se huť stále nedohodla s podnikem Tameh Czech na dodávkách energií. Velká část zaměstnanců obou firem je doma od loňského 22. prosince. Huť jejich návrat opět o týden odložila, už podesáté, informoval předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina.
4. 3. 2024Aktualizováno4. 3. 2024, 15:15|

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden, už popáté

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden. Po pondělním jednání s vedením podniku to oznámil předseda základní organizace Odborového svazu KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Mluvčí Liberty Ostrava Kateřina Zajíčková a Tamehu Patrik Schober to potvrdili. Nový parní generátor, který umožní bezpečný restart koksárenských baterií, chce huť spustit nejpozději koncem února.
29. 1. 2024Aktualizováno29. 1. 2024, 11:29|

Návrat zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce se znovu posouvá o týden

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se opět odkládá, a to na úterý 23. ledna. Po jednání s vedením podniku to sdělil zástupce odborů. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií.
15. 1. 2024Aktualizováno15. 1. 2024, 19:54|

Ostravská Liberty přijde o dodavatele energií, koksovna půjde do útlumu. Tameh ukončí provoz do středy

Společnost Tameh Czech řízeně ukončí provoz do středy. Do té doby využije uhlí, které jí dodá OKD, uvedl mluvčí Tamehu Patrik Schober. Znamená to, že Tameh přestane dodávat energie hutní společnosti Liberty Ostrava. Předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina řekl, že koksovna huti půjde do teplého útlumu. Liberty zatím na zaslané dotazy nereagovala. Se zástupci hutní firmy se ve středu setká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN).
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 18:26|

Liberty Ostrava prodala část emisních povolenek za tržní cenu do Rumunska. Stát podle Babiše dá podnět k finanční kontrole

Hutní společnost Liberty Ostrava (LO) tvrdí, že prodala sesterské rumunské společnosti Liberty Galati milion emisních povolenek za tržní cenu za hotové peníze. Okamžitý zisk pro Liberty Ostrava, který činí 260 milionů korun (10,05 milionu dolarů), bude podle vedení firmy použit zčásti na vyplacení mimořádného bonusu zaměstnancům a zčásti na budoucí investiční projekty. Podle ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) však firma pokračuje ve vyvádění peněz do zahraničí. Premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že stát dá podnět k zahájení finanční kontroly.
30. 4. 2021Aktualizováno30. 4. 2021, 17:46|